Årets mulighet for lærerne 

Av
DEL

MeningerIngenting betyr mer for elevenes læring enn gode lærere. Derfor har Høyre i regjering doblet innsatsen til videreutdanning. Nå kan du søke, fristen er 1. mars.

Lærere har mange gode egenskaper. Faglig tyngde. Pedagogisk trygghet. Medmenneskelighet. Lærerne møter elever med ulike utfordringer hver dag, og ser dem alle. Videreutdanning er et veldig bra tilbud hvor gode lærere kan få utvikle seg faglig der de ønsker påfyll, og bli enda bedre.

Høyres ambisjon i skolepolitikken er at alle elever skal ha mulighet til å realisere sine drømmer, uavhengig av foreldrenes bakgrunn. Dessverre er det i dag store kvalitetsforskjeller i hvor gode skolene er til å løfte de elevene som trenger det aller mest. Vår beste mulighet til å lykkes og gi alle elever muligheter går gjennom lærerne. En god lærere hvisker ut ulikhet i samfunnet hver eneste dag på jobb.

Regjeringen har tredoblet satsingen på videreutdanning for lærere siden 2014. I år er det satt av 1,6 milliarder kroner, like mye som i fjor. I 2018 fikk 7200 lærere tilbud om videreutdanning.

Jeg er veldig glad og stolt over interessen fra lærerne i den norske skolen. Resultatene har vært veldig gode. Undersøkelser viser at sju av ti som tar videreutdanning opplever seg selv om en bedre lærer i etterkant. Det betyr at norske elever møter en lærer med fornyet faglig tyngde og ekstra trygghet i klasserommet. Det gjør at flere barn kan knekke lese- og skrivekoden, og ruste seg selv for arbeidslivet.

Fristen for å søke i 2019 er satt til 1. mars. Er du lærer og ønsker påfyll? Sjekk ut årets tilbud og grip muligheten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags