Angiveri er en alvorlig sak

Etter å ha besøkt en offentlig kommunal institusjon, ble en eldre person anholdt i døren. Der stod to politifolk klare. Illustrasjonsfoto

Etter å ha besøkt en offentlig kommunal institusjon, ble en eldre person anholdt i døren. Der stod to politifolk klare. Illustrasjonsfoto Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hvis du er eldre bilfører kan du ikke å være trygg lenger. Det virker som angivere lusker i buskene, følger med bak gardinene, eller befinner seg på andre private eller offentlige steder. Plutselig står politiet der, eller de tilfeldigvis dukker opp og hanker deg inn.

Som da en eldre person, etter å ha besøkt en offentlig kommunal institusjon, ble anholdt i døren. Der stod to politifolk klare. Oppdraget var å beslaglegge førerkortet. Å bli anholdt på den måten kan virke drastisk. Dette kan være personer som ikke har hatt noe med politiet å gjøre, og som ikke har hatt alvorlige uhell med bilkjøring i hele sitt liv. Rart at dette er en prioritert oppgave for politiet. Det hadde vel vært bedre å rette fokus mot kriminell virksomhet. Da hadde det kanskje blitt et bedre samfunn å leve i.

Er det slik en vil ha det, at når en blir eldre kan risikere å bli angitt av folk.

Jostein Seljehaug

En kunne tro en befant seg i det tidligere Øst-Europa, eller i andre totalitære stater en ikke ønsker å sammenligne seg med. Der er det ikke uvanlig at politiet kommer på døren etter at noen har angitt deg.

Er det slik en vil ha det, at når en blir eldre kan risikere å bli angitt av folk. Skal en ikke føle seg trygg lenger? Jeg mener det er trakassering. En bør behandle folk med respekt.

Hva gjør en så når en er kommet opp i sjels år og alder og får beskjed om at en må kjøre opp på nytt. Mange eldre er ikke tilkoblet vår digitale verden, og blir dermed stående fullstendig maktesløse. Hjelpen de trenger til å finne frem synes å være fraværende.

Å ta førerkortet fra eldre mennesker gjør deres hverdag svært vanskelig. Om de ikke har utfordringer nok fra før, så kan det være utrolig belastende. For noen kan det gå utover liv og helse.

De som er vant til å klare seg selv, blir mer pleietrengende. Det kan vel umulig være meningen. Før har de for eksempel kjørt bil når de skal til legebesøk. Nå må de bruke drosje. Ikke rart helsebudsjettene overskrides.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags