Til min partiledelse

Kristiansund sjukehus: – Den ene etter den andre funksjonen tas nå bort, skriver Berit Tønnesen. Foto: Kristoffer Antonsen, Kvass

Kristiansund sjukehus: – Den ene etter den andre funksjonen tas nå bort, skriver Berit Tønnesen. Foto: Kristoffer Antonsen, Kvass

Av
DEL

LeserbrevAtter en gang tar vi imot nyheten om at fagmiljøet ved vårt sykehus svekkes. Denne gangen er det akuttberedskap som kuttes på natt. Stikk i strid med forutsetninger som ble lagt inn i vedtak om bygging av nytt fellessykehus for Nordmøre og Romsdal, tas nå den ene etter den andre funksjonen bort. Alt for å få økonomien på plass. Til å bygge et sykehus som på langt nær kommer til å bli slik vi ble forespeilet, og som er ute i det blå så lenge de økonomiske forutsetningene ikke kommer på plass. Et sykehus vi ikke lenger vil ha, fordi vi har mistet troen og tilliten til at det vil gi et godt helsetilbud til befolkningen Her sitter vi maktesløse og kan bare se på at dette skjer. Ærlig talt – det må gå an å ta grep som monner her!

Mitt spørsmål: Er det en holdbarhetsdato på stortingsvedtaket om å bygge et nytt sykehus? Hvor mange år synes dere det skal gå før man eventuelt opphever vedtak som ikke ser ut til å la seg gjennomføre? Spørsmålet mitt bør tas på alvor, for i mellomtiden – alle disse årene som går, så skjer det dramatiske endringer i vårt sykehustilbud. Ansatte går i årevis med usikkerheten om de har en jobb om seks måneder. Befolkningen er redde for at de ikke får nødvendig hjelp når de blir rammet akutt av sykdom eller ulykke. Eller om det er et nært fødetilbud hvis de blir gravide i dag.

Kjell ordfører og Kristiansund kommune, pluss alle nordmørskommuner, har brutt samarbeidet med helseforetaket. Dette er avmakt på et nivå dere aldri har opplevd maken til, så hva gjør dere i nasjonalforsamlingen? Hva gjør mitt styringsparti?

Vi har vært så tydelige som det går an, og dere ser det samme skje i resten av landet. Nå må vi i Arbeiderpartiet få orden på sykehuspolitikken vår. By og land må gå i takt. Vi trenger ikke vinne alle kampene, men vi må vise at vi kjemper.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags