Fullverdig barneavdeling er et minimumskrav

- Hvis sjukehuset skal ha en sjanse til å få aksept, må helseforetaket sikre ei fullverdig barneavdeling, skriver Senterparti-politikerne.

- Hvis sjukehuset skal ha en sjanse til å få aksept, må helseforetaket sikre ei fullverdig barneavdeling, skriver Senterparti-politikerne.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Helse Møre og Romsdal har sendt konseptrapporten for det nye sjukehuset for Nordmøre og Romsdal på høring.

Det er mange forhold som burde vært kommentert, men vi vil her konsentrere oss om ett krav: Ny-sjukehuset må ha ei fullverdig barneavdeling som er åpen hele året, på helg og i ferie.

I konseptrapporten står det om barn/unge: «SNR skal ta imot barn både til poliklinisk behandling, dagbehandling og for innlegging av akutt sjuke barn og barn med kronisk sjukdom med akutt forverring. Barn som ikkje kan behandlast ved SNR vil bli overført til for eksempel Ålesund eller St. Olav. Sengeområde for barn skal planleggast etter føreskrift om behandling av barn i sjukehus». Slik vi forstår det, er det planlagt seks senger.

Formålet med fellessjukehuset var å gi innbyggerne på Nordmøre og i Romsdal et bedre tilbud, ikke dårligere. Vi har friskt i minne mange triste saker på grunn av manglende tilbud, koordinering og oppfølging av sjuke barn.

Hvis sjukehuset skal ha en sjanse til å få aksept, må helseforetaket sikre ei fullverdig barneavdeling. Nordmøre og Romsdal er et stort nok opptaksområde til å forsvare ei barneavdeling. Norge trenger flere sjukehussenger, ikke færre! Og vi trenger heller ikke lenger reisetid og større risiko for sjuke barn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken