Denne kampen skal vi vinne!

Streikemøte Rådhusplassen 26.mars 2019

Streikemøte Rådhusplassen 26.mars 2019

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevHelseforetakene, helseministeren og regjeringen høster nå som de sår. Som et direkte resultat av at helseforetakenes falitt har mobiliseringen mot helseforetakene og mot nedleggelser av lokalsykehus landet over økt formidabelt i løpet av kort tid. De praktiske konsekvensene av å styre helsevesenet etter bedriftsøkonomiske prinsipper framstår i all sin elendighet og det har befestet seg et sinne i folket som det er vanskelig, om enn umulig, å se bort fra. Fortsatt lever det noen illusjoner om at helseforetakene er en demokratisk institusjon som må høre på folket, men stadig flere ser at denne konstruksjonen har ingen verdens ting med demokrati å gjøre.

Når vi på Nordmøre over lang tid har vært utsatt for en ren utmattelseskrig med innholdsløse løfter og en samtidig utarming og nedbygging av helsetjenester er jeg overbevist om at det har vært en strategi bak dette om å avvæpne den folkelige motstanden mot nedbyggingen. En del av dette bildet har også vært at lokale politikere har latt seg blende av troen på helseforetakene som demokratiske institusjoner og det de har produsert av innholdsløse løfter.

Så drar vi til på en fantastisk måte og viser at vi lar oss ikke avvæpne, heller tvert imot, og fra initiativtakerne av våre lokale aksjoner er håpet at vi heller bensin på bålet for en forsterket nasjonal kamp for å vinne tilbake forvaltningen av vårt nasjonale helsevesen. Min påstand er at vi aldri har hatt bedre forutsetning enn nå til å vinne denne kampen, gitt at vi tar de rette grepene lokalt og nasjonalt.

Bunadsgerilja, kommunestyrer, formannskap og politisk streik utgjør i sum en massiv mobilisering som viser at vi gir oss aldri. Dette skal vi bære videre med stolthet og i fellesskap.

Med målbevisste handlinger som velgere kan vi i september mobilisere til at våre kommunestyrer fylles opp med tilhengere av våre lokalsykehus og motstandere av helseforetaksmodellen. Da legger vi en basis for vår lokale kamp, som gir oss en styrke inn mot Stortingsvalget 2021.

Neste etappe vil være fram mot stortingsvalget, hvor partiene må mobilisere mot helseforetaksmodellen og sikre et flertall som sikrer avvikling av denne og til reversering av vedtak om nedleggelse av lokalsykehus.

Jeg avstår fra å skrive ut resepter på behandlingsmåte og medisinering, den slags får partiene ordne opp i selv, men i enkelte partier er det åpenbart at det skal kraftige saker til i dette tilfellet.

Når helseforetaket nå til gangs har tatt boksehanskene på mot vårt lokalsykehus, trenger vi ikke ta med silkehansker på og bære vann til de partiene og de partilederne som står som aktive støttespillere til en styringsmekanisme som har spilt fallitt. Eller for den saks skyld, partirepresentanter som haster med å toe sine hender overfor velgerne.

Velkommen på Valen – denne kampen skal vi vinne.

Stein Kristiansen

Leder Rødt Kristiansund

Kristiansund

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags