Arbeiderpartiet styrker sykehusene

Tove-Lise Torve, Arbeiderpartiet.

Tove-Lise Torve, Arbeiderpartiet.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevEt trygt og godt helsevesen er en av våre viktigste velferdsgoder i Norge. Vissheten om at vi får riktig helsehjelp til riktig tid er avgjørende for vår trygghet for liv og helse.

Sykehusene utgjør en viktig del av vårt helsetilbud. De ansatte i sykehusene våre er dyktige og dedikerte medarbeidere som hver dag gjør en stor innsats for din og min trygghet.

For å få et best mulig sykehustilbud så er det mye som skal prioriteres. Det meste koster penger.

Arbeiderpartiet har lovet 12 mrd. kroner ekstra til å styrke sykehusøkonomien i perioden 2014 til 2017. Disse lovnadene har vi holdt i våre alternative statsbudsjett. Vi mener dette er en helt nødvendig styrking for å møte behovet for sykehustjenester i befolkningen.  

Høyre lovde det samme før sist stortingsvalg. Dessverre har ikke Høyre i regjering fulgt opp sine valgløfter. Regjeringen har kun bevilget 9 mrd. Altså 3 mrd. mindre enn Arbeiderpartiet. På toppen av dette medførte budsjettforliket med Venstre og KrF ytterligere forverring av sykehusøkonomien. Sykehusene må spare inn 600 millioner i 2017. Dette er dramatisk for pasientene.

Sykepleierforbundet og Legeforeningen har reagert sterkt på regjeringens nedprioritering av sykehusene. I forbindelse med budsjettforliket uttaler leder i Sykepleierforbundet følgende på forbundets hjemmeside(sitat):

«Det er ubegripelig. Dette er en skuffende og feil prioritering. Sykepleierforbundet er skuffet over at politikernes eneste svar på sykehusenes utfordringer er effektivisering. — De ansatte skal fly enda fortere. Dette er en fare for både pasientsikkerheten og de ansattes helse. Vi er på vei mot et todelt helsevesen, der de som har penger til å betale, får de beste tjenestene. For å opprettholde tilliten til den norske offentlige helsetjenesten er det avgjørende at sykehusene gis et løft. Nå skjer det stikk motsatte».

Arbeiderpartiet deler Sykepleierforbundets bekymringer. Det er trist at landet har en regjering som prioriterer skattelettelser i milliardklassen til de rikeste, samtidig som de ikke finner rom for å prioritere tilstrekkelige ressurser til sykehusene våre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags