ReMidt, renovasjon og renovasjonsgebyr i Surnadal

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I romjula har det her i Surnadal vært en diskusjon om ReMidt, redusert tømming i sommermåneder, renovasjonsgebyr og lønnsnivå for lederen i selskapet.

Jeg er glad for at Driva har tatt opp dette i onsdagens avis og det viser seg at det ikke er samstemmighet mellom ReMidt og SK om hva som er vedtatt når det gjelder tømming hver uke i sommermånedene. Derimot har kommunestyret ikke noe imot at renovasjonsgebyret øker med 9 %, noe som er tre ganger SSB sin prisvekst.

Man skulle kanskje tru at det kunne bli stordriftsfordeler når selskapet «slukte» de rundt seg og ble til ReMidt. I prinsippet og under normale omstendigheter skulle en slik fusjon gitt en gevinst gjennom lavere kostnader og ved det lavere gebyrer siden det skal drives etter selvkostprinsippet. Stor ble derfor overraskelsen da jeg i Driva ser at renovasjonsgebyret for oss tidligere Hamoskunder øker med 9% og i tillegg halveres tømmefrekvensen i sommermånedene.

Nok en gang ser det ut til at politikere blir lurt til å tro at større enheter gir lavere kostnader.

Insitamentet til å drive kostnadseffektivt i et slikt selskap er heller ikke tilstede.

Med bakteppet at de skal drive etter selvkostprinsippet kan de ved underskudd bare sende regninga til oss innbyggere gjennom økte gebyrer.

Og med en lønn til daglig leder av selskapet på 1,3 mill pluss andre godtgjørelser, en økning på 16 % fra siste offentlige regnskap, er det et faktum at kostnader kanskje ikke er så viktig?

Jeg håper at politikere og medlemmer i representantskapet tenker gjennom at dere er valgt av innbyggerne i de respektive kommuner og skal ivareta dem på beste måte også økonomisk. De kommunale og statlige gebyrene og avgiftene er de samme for den som tjener 1,3 mill og for minstepensjonisten som har kr 200.000 i inntekt, husk det.

Til slutt vil jeg gi ros til SP i Surnadal som sa nei til økt eiendomsskatt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken