Hva skal til for at man kan skyte rådyr som gjør skade på eiendom?

Rhododendronbuskene mine er alle spist opp, og nå har de gått løs på tujatrærne også, skriver Otto Skjermo.

Rhododendronbuskene mine er alle spist opp, og nå har de gått løs på tujatrærne også, skriver Otto Skjermo.

Av
DEL

LeserbrevHva skal til for at man kan få løyve til å felle rådyr som gjør skade på eiendom? Og vil det ha noen hensikt å ta ut enkelte dyr når de kommer i flokker?

Folk sier rådyrene er blitt «gauperedde»og at det er derfor de trekker ned på innmark og gjør skade. Rododendronbuskene mine er alle spist opp, og nå har de gått løs på tujatrærne også.

Nede på hyttegrenda har rådyrene tatt grundig for seg, så langt jeg har kunne bedømme har de tatt for seg av alt som har vært «grønt». Og hos naboene i Utistua Sogge er forholdet omtrent det samme, flokker av dyr som til og med går inn i garasjer og uthus.

 Jeg tipper at skaden her hos meg er kommet opp i 5.000-6.000 kr og da regner jeg med at rådyrene kan ha gjort skade for 50.000-100.00 kr i grenda. Kanskje dekkes dette av forsikring, kanskje ikke.

Vinteren er ennå ikke over. Hva kan gjøres? Legge ut mat til dem for å forhinde at de tar til seg av nyttevekster? Gjerde er det i alle fall lite gang i, man måtte i tilfelle gjerde inn hver enkelt busk. Arbeidsomt.

Jeg synes at både gauper og rådyr er dyrearter vi bør ha lokalt, men er det blitt for mange av dem?

Hvis man fikk tillatelse til å felle 100 dyr ville det kanskje hjelpe på skadeomfanget? Kan det gjøres en helhetlig kommunal innsats for å stoppe skadedyr? I det minste komme med noen forslag for å avhjelpe problemet?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags