«Vestlandsregionen»

Åse Wetås, direktør i Språkrådet.

Åse Wetås, direktør i Språkrådet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevI et innlegg i denne avisa skriver filolog Dordi Skuggevik kritisk om «Vestlandsregionen» som nytt felles navn for de sammenslåtte fylkene Hordaland og Sogn og Fjordane.

Hun etterlyser Språkrådet i denne saken, og skriver: «Hvor er Norsk Språkråd? Nå må de fordundre meg komme seg på banen.» Og videre: «Hva med våre stadnamnforskere? Har de abdisert?»

Jeg kan berolige Skuggevik med at førsteamanuensis Botolv Helleland og jeg alt 1. april i år hadde en kronikk på trykk i Aftenposten, der vi gjorde rede for Språkrådets synspunkter i spørsmålet om navn på de nye regionene. I denne kronikken tok vi blant annet til orde for at verken Vestlandet eller Vestlandsregionen er gode navn på de to sammenslåtte fylkene, og vi lanserte Gula fylke som vårt foretrukne alternativ.

Dette mener vi ville være et godt og dekkende navn som svarer til de sentrale kriteriene for gode navnevalg. Det er et gammelt områdenavn som dekker området det skal brukes om, det er et enkelt navn, og det er et navn med høy kulturhistorisk verdi. I midten av mai i år tok NRK Hordaland opp spørsmålet igjen, og i et intervju med dem 19. mai tok jeg opp igjen forslaget vårt.

Det er ikke Språkrådet som gjør vedtak i disse sakene, men vi uttaler oss gjerne om de faglige sidene av spørsmålet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags