Mobbing inn som fag i skole og barnehage

- Jeg har vondt lagt inni hjerterota når slike historier som TK presenterte lørdag 2/12-2017 leses, skriver Bodil Henriksen.

- Jeg har vondt lagt inni hjerterota når slike historier som TK presenterte lørdag 2/12-2017 leses, skriver Bodil Henriksen. Foto:

Av

Til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

DEL

LeserbrevEr det ikke på tide at et problem som svært få skoler greier eller unnlater å gjøre noe med, nå kommer inn i skolens læreplan fra 1. klasse og ut grunnskolen?

Barnehagen må også få inn en standard, så det kan gro fra bunnen av i barnets sinn.

Jeg tror at effekten blir sterkere og bedre at det blir gjort i en slik arena, og dra foreldrene inn i denne delen av læreplan med arbeidsoppgaver for barn/ungdom hvor de skal lære å ivareta sine medmennesker.

Kanskje Rollespill og ekte opplevelser fra dem som vil stå frem kan brukes i faget, men det viktigste at denne læringen gjentas og gjentas for at det skal sitte i sinnet, for bare et en-dags seminar som omfatter mobbing, er like fort glemt igjen

Vi kan ikke sitte på gjerdet å si at foreldrene må se å oppdra ungene sine, det er ikke tilstrekkelig, det må bli et samarbeid, for dessverre er finnes det foreldre som overhodet ikke vil vedkjenne seg at deres barn er en mobber.

Så foreldre dere har et stort ansvar, har du mistanke om at ditt barn er en mobber så ta kontakt med skolen og vis ansvar og at du bryr deg.

Og om ikke poden din mobber så snakk med dem om det å ivareta sine medelever hvis de blir utestengt.

Dessverre så skjønner ikke barn og ungdom konsekvensene av sine handlinger før det er for sent, og blir de utstyrt med sunn fornuft som voksne, så må de slite ved å leve med hva de har forårsaket ved å være en mobber eller ikke gripe inn for å hjelpe de som blir mobbet.

Dette må nok læres for noen, det å ta vare på dem som blir stående utenfor.

Det er et så utbredt fenomen at NÅ MÅ noe gjøres, og det må gjøres gjennom skole og barnehage, de må faktisk få det inn med morsmelka som det heter.

Vi har ikke råd til at flere ungdommer/barn går til grunne etter at de har måtte lide seg gjennom grunnskolen.

Jeg har vondt lagt inni hjerterota når slike historier som TK presenterte lørdag 2/12-2017 leses, og dessverre dette er ikke et enestående tilfelle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags