Kostnader ved skolestart

– For noen generasjoner siden, kanskje med større barnerikelighet, var det å ruste til skolestart virkelig et stort økonomisk problem, skriver Arild Jørgenvåg.

– For noen generasjoner siden, kanskje med større barnerikelighet, var det å ruste til skolestart virkelig et stort økonomisk problem, skriver Arild Jørgenvåg. Foto:

Av
DEL

LeserbrevI Tidens Krav av 9. august og 27. august var det behandlet kostnadene ved skolestart. Summene som var nevnt var astronomiske, og det var pekt på at praksisen i dag resulterer i stort kjøpepress på svakt bemidlede familier.

Hvis vi har mot til å se vår nære fortid i øynene, oppstår store kontraster. For noen generasjoner siden, kanskje med større barnerikelighet, var det å ruste til skolestart virkelig et stort økonomisk problem. I noen familier var det ikke penger til å kjøpe skoleveske til eleven. Eneste løsninga her måtte bli en solid gråpapirpose til å ha bøkene i den første tida. Papirposen var i bruk helt til nyttår, da var kanskje skoleveska pakka ut som julegave?

Kontrastene blir store mellom den milliarden som er nevnt som investering og gråpapirposen. Skulle tro at det er nyttig for våre yngre generasjoner å høre om at før i tida hadde vi det ikke slik som vi har det i dag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags