Uønsket plantefelt

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevI Tidens Krav den 10. mars 2018 står det å lese at det var planer om å avvirke et 40 dekar stort granplantefelt i Innerdalen landskapsvernområde i år. Til sammen 1.500 kubikkmeter tømmer skulle drives ut til en kostnad på 2.600.000 kroner (dvs. en kostnad på 1.733 kroner pr. kubikkmeter). Grunneieren skulle få 400.000 kroner utbetalt i rotverdi (dvs. 267 kroner pr kubikkmeter).

Det er vi som skattebetalere som tilslutt får regninga på skatteseddelen for offentlig pengebruk. Derfor er det av interesse å få en redegjørelse fra Verneområdestyre som viser hvordan de er kommet fram til en rotpris på rundt 267 kroner pr kubikkmeter.

Ut fra beliggenhet og vanlige driftskostnader så behøver en ikke å være noen rakettforsker for å forstå at rotverdien for dette granbestandet er negativt. Hva er begrunnelsen til Verneområdestyre for at de ville betale grunneier for noe som ikke har verdi?

Hele det skisserte kostnadsbildet, en kostnad på 2,6 millioner kroner, viser en planlagt pengebruk langt utover fatteevne for den vanlig skattebetaler. Det er derfor av interesse at Verneområdestyre legger fram et regnskap som viser kostnadsbilde for de enkelte granplantefelt som er blitt avvirket og fjernet i andre verneområder de senere årene.

Jørgen Nerdal

Pensjonist og friluftsmann

Storsteinnes

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags