Utred Romsdalsaksen!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevGjemnes SV ønsker en grundig utredning av Romsdalsaksen, selv om dette kan forsinke kryssinga av Romsdalsfjorden med noen år. Fram til da ønsker SV å bruke null-utslippsferger, og med god veistandard mellom fergene.

Valg av trasé over Romsdalsfjorden angår og berører alle i Møre og Romsdal!

I disse dager blir viktige avgjørelser i saken tatt. I leserinnlegg og ytringer er protestene og argumentene mot Møreaksen mange. I Molde aksjoneres og demonstreres det mot det som dette gigantprosjektet vil bety: En firefelts motorvei gjennom naturskjønne deler av byen med all den trafikken det medfører.

Romsdalsaksen er et alternativt trasévalg, uten undersjøiske tuneller, og kan bli en flott turistvei på lik linje med Atlanterhavsveien. Lange tunneler blir iallfall ikke det!

For oss som bor på Nordmøre er Romsdalsaksen et klart bedre alternativ enn Møreaksen. Romsdalsaksen vil korte ned avstanden mellom Sunnmøre og Nordmøre og dermed styrke Møre og Romsdal som region. Møreaksen vil gjøre avstanden lengre.

I tillegg tyder alt på at Møreaksen blir så dyr at andre prosjekt i fylket blir satt på vent i årevis. Ønskes det at Møreaksen skal beslaglegge så mye av samfunnets ressurser når sannsynligvis et rimeligere og bedre alternativ finnes? Har politikere som ikke kan stille seg dette spørsmålet og revurdere tidligere standpunkt, i det hele tatt noen tillit lenger?

Skal vi som bor i nordfylket sitte stille og godta at vår reisetid til Sunnmøre/Vestlandet øker fordi Møreaksen løser interne samferdselsproblemer og kostnader i nye Molde kommune?

Gjemnes SV går derfor inn for en grundig utredning av Romsdalsaksen. Og vi oppfordrer andre partier og politikere på Nordmøre til å komme på banen i denne saken!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags