Romsdalsaksen

- Torgeir Dahl, du ser  at manøvreringene dine for Molde splitter fylket? spør Steinar Kosmo.

- Torgeir Dahl, du ser  at manøvreringene dine for Molde splitter fylket? spør Steinar Kosmo.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevTorgeir Dahl, du ser at manøvreringene dine for Molde splitter fylket? Du vant frem med tomtevalget og fortsetter med på samme måte med Møreaksen.

I tomtevalgsaken så det fra Nordmøre ut som de demokratiske spilleregler ble satt til side. Fortvilelsen førte til rettssak i to rettsinstanser. Det blir ikke bra igjen uten stor innsats.

I grunnlaget for Møreaksen er trafikken til Nordmøre og nordover redusert til ubetydelig. Trafikksituasjonen på Halsafjordsambandet kan ikke være verdiget et blikk. Skaper slike utredninger samhold?

Vegvesenet er lei av nisifrede vedlikeholdsregninger etter undersjøiske tunneler som lekker. De vil ha veier og bruer i dagen og maner til en pionerdugnad for teknologisk banebrytende fjordkryssinger. Det innebærer at mange andre prosjekter blir skjøvet ut på ubestemt tid. Hvorfor ikke Møreaksen?

Sett i et miljømessig perspektiv er det forstemmende at det fortsatt satses på en tunnelløsning. I tillegg til å miste den flotte utsikten fra en vei i dagen, vil tunnelen gi en motbakke større enn Furseth- og Ørskogfjellet, 410 høydemeter. Er ikke energibruk et tema?

Hvordan og hvorfor er det gjort unntak i Møre og Romsdal fra nasjonale føringer om at all stamveitrafikk skal legges utenom byer og tettsteder?

Meningsmålinger viser at et flertall av befolkningen både på Nordmøre, Sunnmøre og i Romsdal ønsker det private initiativet Romsdalsaksen nærmere utredet. Hva er det som hindrer en slik utredning?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags