Den nye Atlanterhavsveien

- Med internasjonal markedsføring kan man kan knapt forestille seg hvor mye Den nye Atlanterhavsveien kan generere av turisme og inntekter for reiselivet, skriver innleggsforfatteren.

- Med internasjonal markedsføring kan man kan knapt forestille seg hvor mye Den nye Atlanterhavsveien kan generere av turisme og inntekter for reiselivet, skriver innleggsforfatteren. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDen nye Atlanterhavsveien Kristiansund-Ålesund kan styrke Møre og Romsdal som ett av de mest eksotiske reisemål i verden! Nå ligger det til rette for å fullføre en spektakulær kystvei som tar pusten fra hundretusenvis av reisende.

Det er lov å tenke store tanker – også i Møre og Romsdal: Atlanterhavsveien kan forlenges via Aukra og Nordøyvegen til Ålesund, slik at det skapes Den nye Atlanterhavsveien langs hele Mørekysten. Forutsetningen er at den reisende opplever en nærmest sammenhengende kystveg fra Kristiansund til Ålesund. Dette kartet illustrerer en tenkt måte å gjøre dette på:

Den nye eksotiske kystvegen starter i Kristiansund, følger Atlanterhavstunnelen over til Averøya, følger yttersida av Averøya, over Atlanterhavsveien, fra Vevang langs Hustadvika til Bud. Derfra mot Julsundet/Aukra. For framtida er det mulig å tenke seg flytebru på den nokså korte avstanden fra Tornes over til Eikrem/Nyhamna-området på Aukra. Ellers følger man den kommende Julsundbrua over til Midsund og derfra bruer over Kjerringsundet til Aukra.

Fra Småge går det en kort 25-minutters ferje til Sandøya, med hyppige avgangar. Fra Sandøya fylles det på med molo/bru over krabbemarkene til Finnøya. Fra Finnøya er det allerede molo til Harøya, og derfra følger man den kommende Nordøyvegen helt til Ålesund. En slik tur kan bli gjennomført på én dag og gir en helhetlig reiseopplevelse.

Fjellruta The Golden Route (Geiranger–Valldalen–Trollstigen) og områdene nær Aursjøvegen oppover mot Trollheimen har gjennom en årrekke satt standarden for imponerende turistveier langs den indre linja. Nå ligger det til rette for å skape The Sunset Strip; Kristiansund-Ålesund;en atlantisk odyssé for reisende fra hele verden. Satsingen betaler seg tilbake tusen ganger. Stikkord: Turisme!

Langs denne nye Atlanterhavsruta kan turister og alle andre reisende stoppe ved den ene natur- og kystkulturlandskapsopplevelsen flottere enn den andre – og de kan finne seg overnattingssteder langs hele ruta. Ikke hele strekningen vil være like lett tilgjengelig for myke trafikanter (les:syklister), men man kan velge kombinasjonsløsninger eller velge å sykle deler av strekningene.

Med internasjonal markedsføring kan man kan knapt forestille seg hvor mye Den nye Atlanterhavsveien kan generere av turisme og inntekter for reiselivet langs hele kyststrekningen! Om den ikke har det fra før, vil Mørekysten gjennom Den nye Atlanterhavsveien få et internasjonalt renommé som et av de mest spennende reisemålene i verden!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags