Betna-Stormyra må prioriteres

Stortingsrepresentant Pål Farstad under besøket på Betna-Stormyra.

Stortingsrepresentant Pål Farstad under besøket på Betna-Stormyra.

Av
DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

KUN 99 kr for ALT på nett.

LeserbrevSist fredag gav "gulstripeaksjonen" for ny vei på E39-strekninga Betna-Stormyra et tankevekkende og urovekkende bilde av situasjonen på denne strekningen i Halsa og Hemne.

Vi var politikere, lokalkjente og organisasjonsfolk som gjennom busstur fra Liabø til Vinjeøra fikk se og høre hvilke utfordringer strekningen på begge sider av fylkesgrensen byr på om trafikksikkerhet og framkommelighet for større kjøretøy.

For min del fikk jeg ytterligere bekreftet nødvendigheten av at denne strekningen på E39 prioriteres. Venstre la inn oppstart for denne strekningen i vårt alternative statsbudsjett for 2017, med statlig finansiering fom 2018. Vi fikk ikke gehør for dette i budsjettforhandlingene med regjeringspartiene, men vi fikk inn en positiv budsjettmerknad knyttet til nasjonal transportplan som vi holder varm.

Venstres representant i Stortingets transportkomité, Abid Raja, har tidligere vært i Halsa og fått saken belyst av ordfører Ola Rognskog. I Venstres videre arbeid med denne saken har både Raja og undertegnede stålfokus på å få en snarlig oppstart. Møre og Romsdal fylkeskommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune har gjort vedtak om å forskuttere midler til oppstart. Nå er det opp til regjeringspartiene å bidra.

Jeg kjører denne strekningen jevnt og trutt mellom Kristiansund og Trondheim, og har vært vitne til vanskelige trafikksituasjoner. Men det blir noe helt annet å høre fra folk som bor langs veien om hvilke bekymringer og engstelser en har hver dag om sikkerheten til skoleunger og andre. All ære til gulstripeaksjonen, som både i møte på Stortinget og gjennom mønstringen sist fredag på en kreativ og ordentlig måte har fått oppmerksomhet om et veiprosjekt som bør igangsettes snarest. Jeg har ikke tenkt å gi meg.

Les saker fra din kommune

Her har vi samlet nyheter fra kommunene på Nordmøre:

Kristiansund, Aure, Averøy, Eide, Halsa, Gjemnes, Tingvoll, Smøla, Sunndal, Surnadal, Rindal.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags