Kjeft til enspora media

Av
DEL

LeserbrevTil NRK, TV 2, VG og andre enspora mediakameler. Det gjelder den betente ulvesaken. Eller ulvekonflikten. Kall en spade for en spade. Media liker å bruke den spaden og grave ulvene lenger ned, fordi skrikende ulvemotstandere og blodige bikkjer/sauer selger langt bedre enn sannheten og fakta. Ukontrollerte, sinte voksne er alltid godt stoff, ikke sant?

Så hva er fakta? Fakta er at dere i media ikke bryr dere. Verken NRK, TV 2, VG eller utallige andre mediakanaler bryr seg, for det er mye morsommere og bedre for leserantall og klikkprosenten på nettavisene å legge ut bilder av skrikende drittunger som ser ut som voksne, og sintevoksne barn i sandkassa mens de kaster sauedritt og myter rundt seg med de søte, små spadene sine.

Si meg – har ikke media et ansvar i det hele tatt her i landet? Ulvekonflikten på svenskegrensa handler ikke om sau, det handler om grådige skogeiere som vil selge jaktkort til jegere som vil grafse til seg før naturen har lagt igjen overskuddet og de vil gjøre det med bikkja løs. Og det handler om grådige jegere som vil slippe bikkja på løsjakt og grafse til seg mer enn 30.000 elg før naturen har tatt sin del. Å høste av naturens overskudd, hører fortiden til, for nå handler det om digre frysere.

Skal dere i media fortsette å dekke ulvekonflikten, må dere gudbedremeg få med dere fakta slik seriøse mediakanaler bør oppføre seg! Dette er ikke vanskelig. Det er så enkelt som å ta et lite google-søk.

Man trenger ikke å gå lenger enn å søke "Nortura overskudd sau" før man finner en link som viser at Nortura trygler bønder om å ikke bygge flere sauefjøs, ikke utvide saueflokken og hvor de også forteller at forventet overskuddslager i sauefryseren vil bli på svimlende (mine ord – svimlende er ikke Norturas ord) 5.000 tonn (fem tusen tonn) overskudd av sau/lam på frys. Dere fortjener ikke at jeg finner linkene for dere, dere får finne dem selv og lære litt på veien.

Hvor er deres overskrifter angående dette overskuddslageret? Har de druknet i overskriftene om sutrete jegere som vil skyte de stakkarslig få ulvene vi har på denne siden av grensa? Og med det samme vi snakker sau, er det enkelt å finne tallene som viser cirka hvor mange sauer som blir tatt av rovdyr, kontra hvor mange som forsvinner i lidelser – (jeg må skrive med store bokstaver: LIDELSER) i utmarka fordi de fleste bønder i Norge tviholder på den retten de hadde for 200 år siden da flokkene var små nok til å passes på.

Dere har selv dokumentert dette, NRK, i en dokumentar – "Framtidsbønder" – hvor en norsk bonde skulle lete etter sauene sine under Jostedalsbreen, men de var søkk borte og han ante ikke hvor de var etter flere dagers leteaksjon med flere folk som lette … Og likevel makter dere ikke å spre rett bilde av saken når det gjelder sau kontra ulv?

Med de overskuddslagrene og de svinntallene som finnes i dag, må noe skje på bondefronten. Og det har ingenting med ulv å gjøre! Det handler om at folk har slutta å kjøpe sau, dyr blir unyttig slakta og liv ødsles bort i iskald innstilling til dyrene vi misbruker som mat, det handler om å tviholde på sin rett til å drive som sauebonde og få tilskudd mens det er alt for enkelt å skylde på rovdyr og nå særlig ulven, som knapt har tatt en sau (jfr. de tre betente ulvefamiliene på svenskegrensen).

Vet ikke dere i media noe om å søke informasjon? Spre fakta? Google for f… For så enkelt er det for en vanlig leser av nyhetene, å finne den informasjonen som dere så til de grader overser, da de ikke gagner lesertallene.

For øvrig – om dere i media hadde fulgt med i timen, ville det ikke vært vanskelig å forstå hvorfor sutrete jegere vil grine til seg å skyte de tre ulvefamiliene … for da, serru, kommer det streifulv fra Sverige når revirene er borte (les: Muren) og det er fritt fram for enslige ulver å fosse inn over Norge. Og da, serru, da får jegerne skyte ulv da, for de enslige ulvene, de går for lettkjøpt mat siden bare ulveflokker orker å nedlegge elgene som irriterer skogsbaronene så grenseløst.

Da får vi blodbad i saueflokken, så kanskje det overskuddslageret hos Nortura på 5.000 tonn blir mindre neste år – altså hvis grinatassene får gjennomslag for å bryte norsk lov og skyte de tre familiene på svenskegrensa.

Men det bryr jo ikke media seg om, for det handler om klikkprosent, lesertall og det blodet og gørret som suger leserne til seg. Begynn å spre sannheten slik en seriøs mediakanal skal, kanskje? For å sitere en kjent retur-reklame med Atle Antonsen i spissen: Ta dere sammen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags