Såpass, ja ...

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Lederen i Kristiansund Høyre svinger seg til de riktig store, retoriske høyder, når han proklamerer at den som ikke vil privatisere renovasjonen i Kristiansund vil gjøre kommunen til den siste sovjetstat. Nå er det riktignok det lokale Arbeiderpartiet (ikke mitt parti) som får hovedskylda, men jeg vil anta at den som er uenig med det lokale Høyre også har kommunistiske tendenser.

Ja ja, Ersnes – du får kjøre på. Jeg registrerer at målet til Høyre både nasjonalt og lokalt er at hvis det er mulig å fylle private lommer med offentlige penger, så skal det gjøres. Når det dokumenteres at offentlige penger syltes ned i skatteparadis gjennom dårligere arbeids-, lønns- og pensjonsforhold for de ansatte, er det ærlig opplyst av Kristiansund Høyre at dette vil de ha mer av.

Skumme fløten

Jeg håper velgerne registrerer at Høyre avviser at det eksisterer velferdsprofitører. Privatisering av renovasjon er prøvd før. Mange steder, og med vekslende hell. Veireno er bare ett stikkord. 200 millioner av skattepengene i hovedstaden forsvant som profitt i eiernes lommer før selskapet ble kjørt for full musikk til skifteretten. Hvem måtte ta ryddejobben?

Jeg registrerer også at det lokale Høyre er mer opptatt av at private skal skumme fløten enn å sørge for at de ansatte har ordentlige lønns- og arbeidsvilkår. For det er kun der profitten eventuelt kan skapes.

Det kan se ut til at det kan bli en særdeles usaklig valgkamp lokalt i høst. Høyre satte inn dagens ordfører og var med i flertallsgrunnlaget helt til i fjor høst. Det kan se ut til at de angrer på det. Nå raljerer partilederen med sin gamle sengekamerat. I fjor var i tillegg partiets ordførerkandidat på banen med offentlig utskjelling av kommunalt ansatte.

Hva blir det neste?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken