Islamofobi

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevMuslimer har greid det kunststykke å få kritikk av sin kulturelle, politiske religion annerkjent som Islamofobi. Dette er blitt et godt innarbeid begrep i hele verden og brukes mot alle som er kritisk til islam.

Hvor var de kristne lederne den gang kritikk mot kristendommen og kirkens lære startet? Hva om kirkens menn da hadde fått innført begrepet kristenofobi, slik at de som kritiserte kirken og kirkens lære, hadde blitt beskyldt for å lide av kristenofobi? Med støtte av Storting, regjering, akademia og media (slik islamofobi blir brukt mot islamkritikere i dag) ville vi ikke hatt kvinner som biskoper og prester. Heller ikke kvinner på Stortinget og slett ikke som statsministre. Kort sagt, kvinner hadde blitt ved kjøkkenbenken og født barn.

Islam er på dette stadiet i dag, som den var på 600-tallet, islam er uforanderlig. Den norske kirke har tatt varmt i mot islam og nærmest omfavnet imamer. Kirkens kvinner og menn er blitt så underdanige at de godtar at islam raderer bort Jesus som Guds sønn. Det kan neste fortone seg slik at disse kirkens kvinner og menn har glemt at kristendommen er tuftet på tre «søyler» – Gud, hans sønn Jesus og den Hellige ånd. Tar du bort én av disse tre, så faller kristendommen i grus. I islam er Jesus kun en profet (blant mange) og selvsagt mindre betydningsfull enn Allahs siste profet, profeten Muhammed.

I muslimske land blir kristne forfulgt og drept og kirker blir brent. Hører vi noen fordømmelse fra kirkens kvinner og menn? Ikke det jeg har registrert. Kirken er blitt et politisk organ, der den støtter mer innvandring og kritiserer myndighetene når disse vil begrense innvandringen, engasjerer seg i miljø- og klimasaker etc. Ingen har vel bidratt mer til tomme kirkebenker enn det kirken selv har gjort. Når man godtar at Gud ikke har en sønn, kan vel ikke nivået synke lavere, for da er kristendommen død.

Erling Dragseth

Rensvik

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags