Innvandrere må delta

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJan Tore Sanner (H) Kunnskaps- og integreringsminister har i et innlegg i Tidens Krav (5. nov) fortalt oss hva regjeringen Solberg vil foreta seg for å få til en bedre integrering i Norge, et såkalt « integreringsløft».

Men her var det sannelig lite nytt å melde. Dette «løftet» innebærer satsing på opplæring i yrkesfag, kvalifisering og kompetanse. Hørt dette før, noen? Jeg går ut i fra at dette MÅ da være noe våre forskjellige regjeringer har prøvd tidligere også - så da har dette antagelig vært mislykket så langt. Så hva tilsier at dette skulle lykkes nå? Så skal kravene til norskopplæring skjerpes?! Så også dette har vært mislykket frem til nå, siden det skal skjerpes.

Men så dukket det opp et helt nytt tiltak i denne materien. Bosettingspolitikken skal strammes inn - flyktninger skal ikke bosettes der det bor mange flyktninger fra før. Hva som regnes som mange i denne forbindelse, det nevnes ikke. Men skal mennesker nektes å flytte fra en kommune til en annen i hele sin levetid, eller er dette tidsbegrenset til 5 år og så er det fritt frem?

Det skal også innføres obligatorisk foreldreveiledning i introduksjonsprogrammet og obligatorisk kurs om det norske samfunnet (cirka 40 år med innvandring, og så kommer dette først nå?) Årsaken er selvsagt at våre myndigheter ser at dette med innvandring bærer helt galt avsted. Det de har forskjønnet ved å benevne som utfordringer, er i dag blitt tilnærmet uovervinnelige problemer. Integrering er en toveis prosess, skriver Sanner. Ja, og det burde våre myndigheter tatt høyde for da den muslimske innvandringen begynte i Norge. For det er unektelig en temmelig vanskelig oppgave å integrere mennesker som ser på norske verdier og levesett som umoral og samtidig noe som strider sterkt imot deres egen religiøse tro.

Erling Dragseth

Rensvik

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags