Hva er søndagsskole i dag?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSelve navnet «søndagsskole» er fortsatt et begrep som er rimelig kjent. Men mange tenker antakelig at dette er noe gammeldags som ikke er så aktuelt i 2018.

Det trengs nok en oppdatering slik at det norske folk kan få forståelsen av at dette absolutt er noe for barna av i dag fortsatt. Vår krets er 110 år i år og ønsker å fortelle at vi er svært så oppegående. Den tradisjonelle søndagsskoledriften med samlinger søndag formiddag på bedehuset finnes fortsatt. Men de fleste driver nok et søndagsskole-arbeid på en annen måte og på en annen dag nå for tiden. Det er korarbeid, barneforeninger, hverdagsklubber, hobbyklubber og aktivitetsgrupper.

Men felles for oss alle er at vi har vår visjon «Jesus til barna» for vårt arbeid. Foreldre er vår viktigste samarbeidspartnere. Som i annen fritidsaktivitet for barn så er foreldrene selvfølgelig svært viktige. Vi har et ønske om å nå alle barn fra 3-14 år, og da sier det seg selv at vi må ha foreldrene med på laget.

Mange døper fortsatt barna sine og lover da å oppdra de i den kristne tro. Den offentlige skolen har ikke lenger ansvar for dette. Derfor har kirka og de frivillige organisasjonene selv tatt ansvar for at barna skal få kjenne den kristne tro. Søndagsskolen er den organisasjonen i Norge som kun har dette med kristent barnearbeid som mål. Derfor vil jeg påstå vi er blitt gode på det og har høstet mye anerkjennelse for vårt opplegg "Sprell Levende» og også våre mange nye offensiver som for eksempel «nabolagssøndagsskole», «Himla bra» og hjelpelederkurset «Slush» for de eldste. Vi står foran en ny spennende høst.

På Nordmøre finnes det 45 grupper som tilhører søndagsskolen på et eller annet vis. Vi oppfordrer til å oppsøke disse og følge med når de er i gang igjen.Våre ledere ønsker bare å gi «Det største til de minste» på den aller beste måten! Velkommen til søndagsskolen! 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags