Bernt G. Bøe og «Høgtidstankar»

Av
DEL

LeserbrevBernt G. Bøe har i innlegg i tk.no og Tidens Krav (30.12.19) forsvart at Øye skule ikke fulgte tradisjon med å avslutte med salmen «Deilig er jorden» og at ordet «Jul» utelates med hensyn til «nye landslandsmenn».

Bøe hevder at nye landsmenn «frå andre kulturar er langt meir tolerante og mindre angstbiterske for religiøse uttrykk og høgtider enn vi».

Det ville vært opplysende dersom Bøe kunne dokumentere dette, men det kan han selvfølgelig ikke. Kanskje vet ikke Bøe at de kristne er forfulgt og blir drept og kirker blir brent i muslimske land - men dette skjer også i land som f.eks Frankrike. Tror Bøe at slike hendelser er et utslag av toleranse mot de kristne?

Når det eneste som blir oppfattet av kritikken mot å ikke synge «Deilig er jorden» og bruke ordet «Jul», kun er religion – da har Bøe mistet poenget. Kristendom er mer enn kun religion, den er også en veldig viktig del av vår norske kultur. Derfor deltar de som ikke er religiøse likevel i religiøse sammenhenger, da kristendommen er fundamentet i vår kultur.

Det å bagatellisere disse forsøkene på å undertrykke vår norske kultur for å tilpasse oss innvandreres religion og kultur, er et stort svik mot det norske folk! At de som skal utdanne norske barn ser det som sin lærergjerning å lære barna at norsk kultur ikke er viktig, burde få noen og hver til å reagere.

Så selv om Bernt G. Bøe bor i «ei lita bygd på Nordmøre», så vil jeg tro at norsk kultur, tuftet på kristendommen, er viktig
der også. Eller er han fornøyd om han kan synge «Deilig er jorden» for seg selv?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags