Mat og kultur blir stadig viktigere for reiselivet!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevVisit Nordmøre og Romsdal jobber hele tida for å få flere tilreisende til vår region, og vi jobber for å få de til å bli her lengre og legge igjen mer penger. Det er knallhard konkurranse om å lykkes i dette arbeidet, og skal vi være blant vinnerne må reiselivet kontinuerlig utvikle nye attraktive produkt og opplevelser – hele året.

Systematisk arbeid gjennom reiselivsplaner, og konkrete tiltak og oppfølginger av slike planer, er helt vesentlig for å lykkes. Mange kommuner gjør et godt reiselivsarbeid, og Møre og Romsdal fylkeskommune og Innovasjon Norge er betydningsfulle aktører for reiselivsutvikling i fylket.

Et av de viktigste og mest spennende prosjektene som nå er satt i gang er «Reiseliv, mat og kultur i Møre og Romsdal». Viktige aktører i dette er nettopp fylkeskommunen og Innovasjon Norge.

Lokal mat og kultur er solide ingredienser i reiselivet, og må kobles enda tettere sammen enn i dag. Av totalt fire lokale samarbeidsprosjekt i fylket som har fått midler fra «Reiseliv, mat og kultur», er tre fra vårt område. De tre er «Smaken av Smøla», «Opplev Tingvoll» og «Opplevelser i fossenes rike». Sistnevnte er naturligvis Sunndal.

Alle disse samarbeidsprosjektene i sine tre respektive kommuner har hovedaktører og partnere som borger for kvalitet og evne til å gi et reiselivsløft. Vi i destinasjonsselskapet heier på de prosjektene som nå har fått tillit, og ser fram til at de bidrar positivt for reiselivet i egen kommune, på tvers av kommunegrenser og for hele regionen. Det som er bra for Smøla, Sunndal og Tingvoll er bra for hele regionen.

En tettere kobling mellom mat, kultur og reiseliv kan vise seg som en suksessoppskrift for å få enda flere til å komme til vår del av landet for å oppleve noe ekstraordinært. Vi har mye å tilby, men mer må til hvis vi skal være blant reiselivsvinnerne.

Og så må vi hele tida ta med oss at reiselivsprodukt og tilbud som blir utviklet for tilreisende, også gjør våre nærmiljø mer attraktive for oss som bor her og de vi ønsker skal flytte hit.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags