Gå til sidens hovedinnhold

Tilsvar til Juul Jørgensen

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nordmørslista sin tidligere styreleder synes plutselig å være opptatt av nominasjonsprosessene i Kristiansund Ap, og det helt fra Oslo. Motivene for dette kan en bare spekulere i.

Å sammenligne helt ordinære prosesser som valg av lederkandidater i et politisk parti som «kannibalisme» må kunne sies være årets skivebom. Juul Jørgensens politiske analyse, og sammenligning med Giskesaken og Trøndertoppenes fravær, kan i bestefall oppfattes som søkt

Nominasjonsprosessen i Ap bryter verken med intern kotyme eller partiets retningslinjer. Det skulle vel bare mangle at medlemmene selv skulle velge sine øverste tillitsvalgte?

Les også

Kannibaler innad i Arbeiderpartiet

 

Juul Jørgensen karakteriserer medlemmers utspill i media som en "bombe". Og det siktes da her til et leserinnlegg fra damene Wimpelmann, og Thorsø. Innlegget til Wimpelmann og Thorsø kom som en reaksjon på den foreløpige nominasjonen, hvor medlemmene faktisk var bedt om å komme med innspill, dersom de ønsket. Så hvor mener så Juul Jørgensen «bomben» ligger?
De to damene i Kristiansund AP var her i sin fulle rett til å uttale seg om det de mener vil gavne partiet best ved neste valg. De mener den beste kandidaten må velges.

Da anser jeg det som en adskillig større «bombe», at ordførerne i nabokommunene følte seg berettiget til å blande seg inn i Kristiansund Arbeiderparti sin nominasjonsprosess. Hva lå egentlig bak den?

Resultatet ved forrige lokalvalg viste et elendig resultat for det normalt sterke Ap i Kristiansund. Partiet gikk tilbake nesten 16 prosent fra valget i 2011 hvor oppslutningen var på hele 50,8 prosent. Det betyr strengt tatt at man må ha en annen strategi og nye koster som kan tilføre ny energi til partiet

Juul Jørgensens siste spørsmål besvarer han vel mer eller mindre selv. Hva har Kjell Neergaard gjort, eller ikke gjort? Det burde vel være tydelig om han fremstår som den selvsagte kandidaten.

Avslutningsvis – forstår jeg Juul Jørgensen riktig, når han tilsynelatende mener at Nordmørslista heretter er å regne med som støtteparti for Ap?

Kommentarer til denne saken