Gå til sidens hovedinnhold

Ta miljøutfordringer på alvor

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

La oss være ærlige: I realiteten er vi på vei mot en fire grader varmere verden eller mer, noe som vil gjøre den verden vi kjenner nå ugjenkjennelig, med mindre vi gjør drastiske kutt i våre karbonutslipp i løpet av svært kort tid.

Vi snakker ikke om høyere vannstand eller litt varmere vær. Vi snakker om at kloden kan bli ubeboelig. Og Norge ønsker å pumpe olje i lang, lang tid. Det er suicidal oppførsel.

Norge bruker grønne ord om seg selv, men fortsetter å pumpe opp olje. Klimaet bryr seg om én ting: hvor mye karbon det er i atmosfæren. Å fortsette å forbrenne olje og gass, bidrar til mer karbon. Det viktigste Norge kan gjøre politisk, er derfor å la oljen og gassen ligge i bakken.

Vi kan fortsette å stikke hodet i sanden og late som vi ikke ser hva som skjer, eller vi kan reise oss fra asken og skape et helt nytt samfunn. Til høsten er det stortingsvalg. Miljøpartiet De Grønne tar miljøutfordringer på alvor, de vil gjøre noe med det de sier. De vil snu politikken i mer miljø og menneskevennlig retning.

Miljøpolitikk setter egentlig rammen rundt all annen politikk, det er skuffende at andre partier ikke ser det bedre.

Min stemme går til Miljøpartiet De Grønne. Grønn endring kommer til å skje uansett, din stemme bestemmer hvor fort dette skal gå. Ved å stemme på MDG får jeg følelsen av å bidra til en bedre verden. En følelse man ikke skal undervurdere. Vi kommer ikke unna å redusere det vanvittige forbruket og få ned karbonavtrykket vårt. Overraskende for noen vil det også være positivt for egen og våre etterkommere sin livskvalitet.

Kommentarer til denne saken