Senterpartiet svikter innbyggernes trygghet

Hårek Elvenes, stortingsrepresentant Høyre, medlem av justiskomiteen.

Hårek Elvenes, stortingsrepresentant Høyre, medlem av justiskomiteen.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I et svakt forsøk på å svartmale Høyres politikk skriver Jenny Klinge at «folk fortjener bedre». Det er nettopp fordi folk fortjener trygghet at Høyre i regjering har jobbet iherdig for å bedre beredskapen som Senterpartiet nedprioriterte.

Klinge viser nok en gang manglende forståelse for situasjonen i beredskaps-Norge og oppfølgingen av Gjørv-kommisjonen. Hun hevder at nærpolitireformen ikke har noe med dette å gjøre. Det er nettopp det den har. Gjørv-kommisjonen rapport handlet om ressursene som ikke fant hverandre.

Økte bevilgninger isolert sett har ikke bedret situasjonen. Evnen til å koordinere og samhandle har vært mangelfull står det svart på hvitt i Gjørv-kommisjonens rapport. Politiressurser smurt tynt utover på 360 politi- og lensmannskontorer i 28 politidistrikter har svekket tryggheten i det ganske land. Manglende i politiet ble avkledd da Senterpartiets satt med regjeringsansvaret.

Politireformen som Senterpartiet latterliggjør på ynkelig vis ble påbegynt under deres regjeringstid. Politireformen er uunngåelig dersom man skal ta innbyggernes sikkerhet på alvor. Da får vi heller leve og måtte reise litt lengre for å få utstedt nytt pass, hvert tiende år.

I Værnes-regionen, for eksempel, har det aldri vært så mye synlig politi etter lensmannskontoret i Malvik ble nedlagt og flyttet til Stjørdal. Politiet er kontinuerlig på hjul. Tilbakemeldingene fra innbyggerne er at de aldri før har sett så mye politi i sin kommune. Det er en utvikling som man skulle tro selv Senterpartiet mente var god. Noe annet er komplett umulig å forstå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken