Svar til Steinar Berge om sjukehusa

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi er glade for at Steinar Berge syntes SV hadde et godt innlegg på kvinnedagen.

Les også: SV og sjukehusa i Møre og Romsdal

Kampen mot sentralisering og for viktige kompetansearbeidsplasser i regionen, og spesielt på Nordmøre, er svært viktig for SV. Derfor har vi med glede arbeidet aktivt for å etablere nye og holde oppe eksisterende arbeidsplasser. (NORDSØK på Tingvoll, nytt opera- og kulturhusbygg, kunstishall, styrking av høgskolesenteret, politiets lønns- og regnskapssenter i Kristiansund for å nevne noe.) Mange av de nye grønne kompetansearbeidsplassene må komme akkurat her. I tillegg vil man med innføring av SVs norm for flere lærere få mange nye lærerårsverk i Kristiansund.

Steinar Berge hadde nok rett i at Innlegget var preget av at det akkurat nå står en kamp om neonatalintensiv avdeling i Ålesund og akuttsjukehus i Volda. Kristiansund kunne godt vært nevnt. Vi kan forsikre om at vi vil kjempe like hardt for at innbyggerne på Nordmøre skal ha gode og trygge tjenester.

Berge kjenner sikkert til at SV har stått på for lokalsjukehusa rundt om i landet. SV mener at vi må styrke lokalsjukehusa og den akuttmedisinske beredskapen generelt. Trygghet og helse skal ikke avhenge av hvor du bor. Alle skal være trygge på at vi får hjelp om vi eller noen i familien vår blir syke eller skadet. Etter at vedtaket om nytt felles sjukehus for Nordmøre og Romsdal ble gjort, handler det etter vårt syn nå om å finne ut hvilke oppgaver man kan legge til det distriktsmedisinske senteret i Kristiansund. Helsetjenester nær innbyggerne er et prinsipp vi i SV har stor sans for. SV arbeider for å avvikle foretaksmodellen og vil ha sjukehusene tilbake til folkevalgt kontroll. Vi vil stoppe markedstenkning og stykkprisfinansiering og sørge for at den økonomiske beregningsmodellen ikke tapper helseforetaket i Møre og Romsdal for ressurser. Dyktige og aktive SV-politikere på Nordmøre, og det stadig økende medlemstallet her, gjør oss optimistiske med tanke på det kommende stortingsvalget. Vi håper mange vil stemme SV denne gangen. Det trengs et rødgrønt parti som arbeider for likestilling, rettferdig fordeling og grønn omstilling av næringslivet på Nordmøre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken