Støres skatteslegge knuser Vestlandets arbeidsplasser

Av
DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

Les Tidens Krav i 5 uker for KUN 5 kr!

LeserbrevHvis du skal bytte  arbeidsplasser mot nedlagte bedrifter, er Arbeiderpartiets skattepolitikk helt glimrende.

Arbeiderpartiet fronter en næringsfiendtlig skattepolitikk som hindrer grunnlaget for nye norske arbeidsplasser. De stempler familiebedrifter som sliter med å få endene til å møtes for Norges rikeste, og skaper et urealistisk og negativt bilde for de som vil skape og utvide bedriftene sine. De viser en foraktelse mot de grundere, hjørnesteinsbedrifter og de som vil tjene penger og skape arbeidsplasser.

Arbeiderpartiet går til valg på å øke en sær norsk skatteordning som kun treffer norske bedriftseiere. Eide Maritim Service på Kvinnherad gikk konkurs fordi de betalte Arbeiderpartiets formueskatt, mens den konkurrerende bedriften – som er eid av et utenlandsk pengefond - fikk Arbeiderpartiets skattelette.

Formueskatten er ikke en skatt på de rike, men en skatt på fiskerens båt og bakerens brødmaskin. Det er en skatt på norske arbeidsplasser og morgendagens arbeidsmarked.

Oljeeventyret er noe vi er stolte av på Vestlandet. Oljen har vært med på å skape et av verdens beste velferdssamfunn. Gjennom slit, hardt arbeid og nyskapende, verdensledende oljeteknologi har Vestlandet vært den landsdelen med størst bidrag til det vi i dag kjenner som fellesskapet. Skoler, veier og sykehus fra Nordkapp til Lindesnes er bygget – ofte finansiert av penger fra Vestlandet. Gjennom vårt arbeid har vi skapt et sikkerhetsnett for oss selv og resten av Norge. Menneskene som har jobbet i næringen, er nå hardt rammet av fall i oljeprisen.

Programforslaget til Arbeiderpartiet snakker om å øke skattene og hemme vekst på Vestlandet - det motsatte av hva Vestlandet står for. Dette er ikke riktig medisin for å minske arbeidsledigheten.

Vestlandet er ikke bygget på en skatte- og avgiftskultur. Vestlandet er ikke bygget på en kreve-kultur. Vestlandet er bygget på en skape-kultur, og det skjer ikke gjennom Arbeiderpartiets skatteøkninger. Vestlandet sørger for penger og ressurser i statskassen, og vi klarer oss best når Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet holder seg unna Vestlandet, og hjemme på Østlandet. Arbeiderpartiets vestlandsoffensiv har vært en fiasko fra dag én.

Partiets tiltak for landsdelen kan kun betegnes som et svik mot industrien og økte skatter for norske arbeidsplasser. Vi ser nå at programkomiteen til Arbeiderpartiet foreslår å rasere regionen og tryggheten til eksisterende arbeidsplasser gjennom dramatiske skatteøkninger. Vi trenger ikke systematiske skatteøkninger. Vi trenger lettelser for grundere og næringsliv slik at nye arbeidsplasser kan utvikles og skapes.

Les saker fra din kommune

Her har vi samlet nyheter fra kommunene på Nordmøre:

Kristiansund, Aure, Averøy, Eide, Halsa, Gjemnes, Tingvoll, Smøla, Sunndal, Surnadal, Rindal.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags