Senterpartiet i Kristiansund

Av
DEL

LeserbrevSenterpartimedlem Gøran Bjelke Kalgraff gir oss velgere et innblikk i Senterpartiets indre liv i Kristiansund i et leserinnlegg i Tidens Krav den 4. september 2018. Det han skriver gav meg mildt sagt «bakoversveis».

Historisk har denne taktikken som er beskrevet vært brukt før for cirka 100 år siden i Tyskland. Der begynte det også i det små med «demokratiske» overtakelser bestemt av «kontrollert» ny kjøttvekt og skritt for skritt endte det opp med et Europa i ruiner i 1945. Ingen sammenligning for øvrig, det er selve valgprosessen jeg sikter til.

Jeg trodde i min enfoldelse at våre politiske partier hadde lært av historien og sørget for å ha innebyggede beskyttelsesmekanismer som sikret partiet mot å bli kuppet som beskrevet av Kalgraff.

Det vi velgere har behov for er at partiene står på en gjenkjennende ideologisk plattform og at de medlemmende og politikerne som vil bidra der også identifiserer seg med partiets ideologi, partiprogram og har sitt hjerte forankret i denne.

Trist for Senterpartiet som ble utsatt for dette, da de står for mye bra politikk og er et viktig parti i vårt demokratiske system. Men «hel ved» må de være, men det gjelder alle politiske partier også.

Stor takk til Kalgraff for å dele denne historien med oss velgere. En historie som samtlige politiske partier bør tenke i gjennom slik jeg ser det, om det ikke allerede er gjort.

Knut-S.Sørbø

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags