Nå reduserer Fremskrittspartiet årsavgiften

Hans Andreas Limi, finanspolitisk talsmann FrP.

Hans Andreas Limi, finanspolitisk talsmann FrP.

Av
DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

KUN 99 kr for ALT på nett.

LeserbrevFra og med 2017 reduserer Fremskrittspartiet i regjering årsavgiften for bil med 12 prosent. For norske bilister vil dette tilsvare 380 kroner per bil og totalt 1,2 milliarder i avgiftslette. Dette bringer årsavgiften tilbake til samme nivå som den var på før de rødgrønne overtok regjeringskontorene i 2005.

Mange av oss er helt avhengig av bil i hverdagen. Vi bruker den for å komme oss på jobb, til å bringe og hente i barnehager, gjøre storinnkjøp og for å ta med familien på tur. Fremskrittspartiet ønsker at vanlige folk skal kunne bruke bilen uten at det koster en formue. Derfor er det gledelig at vi fikk flertall for å senker årsavgiften. Dette kommer vanlige mennesker til gode.

2017 blir også det siste året årsavgiften kreves inn av staten. Fra 2018 blir denne erstattet med trafikkforsikringsavgift som betales som en del av bilforsikringen. Denne endringen retter opp i flere ting som oppleves som urettferdig. I dag kan du risikere å betale årsavgift for to biler hvis du skulle finne på å bytte bil midt i året. Med den nye ordningen vil man kun betale for de månedene man har bilen og betalingen kan fordeles utover hele året.

Å slippe en stor regning på flere tusen kroner på starten av året kan også bidra til en litt romsligere økonomi for folk flest. For mange småbarnsfamilier og minstepensjonister vil dette komme godt med.

FrP vil alltid kjempe for at det skal bli rimeligere for vanlige folk å kjøpe og eie bil. Reduksjon og endring av årsavgiften er ett av flere grep vi gjør for å gjøre hverdagen litt billigere og enklere for bilistene. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags