Lovnader som forsvinner som dugg fra sola

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI år 2019 er det igjen valgår og igjen skal vi bli proppet ørene fulle av sjenerøse lovnader om hvor mye bedre alt skal bli, og når taburettene er fordelt og inntatt, er lovnadene borte som dugg for sola, så sikkert at det blir lyst på dagen de fleste steder i landet uten mørketid. Den kommer som regel etter at taburettene er inntatt for resten av landet også.

Men for å sette noe i perspektiv kan en jo minne om noe av lovnadene. Det var ikke måte på hvor eldreomsorgen skulle skinne i landet, men mørketiden har dessverre også lagt skyggene sine over den også. Det skulle bygges nye sykehjem med enerom til alle med egen dusj og toalett, men hvor ble det av byggeaktiviteten?

Innen helse skulle ventetiden bort. Spør de som har ventet i 9 måneder, de venter fortsatt. De private måtte inn for å avhjelpe det offentlige, det skjedde på de med lidelser som det var økonomi i å reparere, men resten står fortsatt og venter.

Det skulle også ansettes flere innen pleie og omsorg. Jo jagge sa jeg smør. De som ikke er rasjonalisert bort, er sykemeldt på grunn av overbelastning og løper livet av seg for å gi brukerne noen minutter, mens «rasjonaliseringsekspertene» sitter med stoppeklokka for å komme med uttalelser i millionklassen, og innsparinger på helse og omsorgsbudsjettet i neste omgang for å betale konsulentbruken.

Så er det klima da. Det er ingen ting som er bedre enn å innføre avgifter som gjør at Tesla-eiere har veiene for seg selv. Og er du en familie med barn som må fraktes hit og dit før du selv kommer deg på jobb, så skal en betale for veien en kjører på slik at de med Tesla kan kjøre i kollektivfeltet og busser, som en tar for å komme på jobb i rett tid. Klarer en ikke å holde ruta slik at en også kan bli trukket en time i lønn, slik at Tesla-eieren blir fornøyd, og som i tillegg har fått store avgiftslettelser da han kjøpte bilen, mot en som måtte ta hensyn til familieøkonomien for å få pengene til å rekke til neste lønningsdag og slik at familien fikk mat på bordet å regninger betalt.

Det som er sikkert er at miljøet skriker etter at en skal gjøre noe. Men hvorfor skal miljø straffe de som sliter og er sliterne i samfunnsmaskineriet? Det må da være kompetanse i dette samfunnet som kan gi alle like vilkår, slik at en kan løfte i flokk og at en ikke føler at det er noen få som skal betale alt for de få, eller er det bare økonomer i landet vårt som bare ser til sin egen pengepung at den fylles på bakgrunn av de med minst resurser? De bør enten pensjoneres eller rasjonalisere bort. Vi har fått nok av den politikken allerede, så la oss alle kvitte oss med slike politikere som ikke klarer å se menneske og de enkelte som sliter hver dag for å få dagene til å holde hodet over vannet.

La oss alle love hverandre at i det nye året skal vi se tilbake på historien fra tidligere, og velge mennesker inn på taburettene som både ser og hører på folk, og begynner med seg selv før en lemper byrder på andre. I tillegg til dette, ikke la seg blende av lovnader som forsvinner som dugg fra sola, og la oss slippe å få Stortingspolitikere på besøk som skal fortelle hva kommunene og fylkene skal gjøre de neste 4. årene. De kan ikke gjøre så mye likevel, og viljen deres er ikke stor da de skal fordele penger til disse igjennom statsbudsjettet. Da er det enkeltmenneskene i de respektive kommunene som skal betale for lovnadene deres. Det har de bevist de 45 siste årene, og kommunene har blitt dynget ned med nye oppgaver uten å få tilført det kostet.

Godt nytt år, med ønske om at folk kaster de som ikke har oppfylt lovnadene fra siste valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags