Liv Signe Navarsetes sterke tro

Av
DEL

Leserbrev
Takker for svar i tk.no (29.01.20). Mange politikere skriver innlegg i avisen, men de svarer ikke på hverken kommentarer eller svarinnlegg, så det skal Navarsete få ros for.
Men med Liv Signe Navarsetes (LSN) hentydning om at jeg skulle mene at «Mattryggleik» ikke er viktig, så sporer hun helt av.
LSN må ha klokkertro på at Afrikas 2,5 milliarder mennesker i 2050 har sluttet å krige, sluttet med korrupsjon, innført demokrati og greid å brødfø en befolkning, som Afrika ikke greier nå, med bare halvparten så mange mennesker.
Det er dette jeg mener er helt «verkelegheitsfjernt» og ikke generell mattrygghet.
LSN mener det er en grunnleggende menneskerett at mennesker selv skal få velge hvor mange barn dem ønsker.
Ja vel, men da bør også disse menneskene i Afrika ta ansvaret selv med å oppfostre og «brødfø» disse barna og ikke sende regningen og ansvaret til f.eks Norge!

Bistandspolitikk tufta på utfordringane

Liv Signe Navarsete og bistand til Afrika

Når blei satsing på mattryggleik «verkelegheitsfjernt»?

Det er også forstemmende å lese at det tydeligvis ikke betyr noe for LSN at Norge går 250 milliarder i underskudd på statsbudsjettet.
Det som opptar henne er at «me som nasjon må(sic) arbeide for eit globalt samfunn med mindre ulikskapar» og er uenig å fjerne bistand fra statsbudsjettet.
Man kunne fristes til å lure på om LSN med utsagnet «mindre ulikskapar» mener at dette gjøres best ved at også Norge blir et mer fattig land.

LSN er ikke skeptisk til innvandring fra Midtøsten og afrikanske land – hun har ingen problemer med at oljefondets bidrag til statsbudsjettet kun går med på å dekke utgiftene ved innvandringen og integreringen.
Hun påpeker at innvandringen til Norge nå er lav. Men til tross for en noe midlertidig lav innvandring, så er det fortsatt innvandring, samt at det kommer mange på familiegjenforening, så sammen utgjør denne innvandringen en betydelig kostnad for vårt velferdssamfunn.
I tillegg kommer kvoteflyktninger, som er de aller vanskeligste å integrere – Norge skal ta inn 3000 av disse i år.

LSNs svar til meg viser at hun har en sterk tro på noen slags mirakler hva gjelder innvandring fra ikke-vestlige land. Hun burde tatt seg en tur til Sverige, der myndighetene innfører portforbud og politiet vil ha hjelp fra militæret for å håndtere kriminaliteten i innvandrertette områder.
Hun tror bestemt at vi klarer å omstille vår økonomi og industri og hun tror at slutten på oljeepoken ikke vil bety slutten på velferdsstaten vår.
Her er det nok mange økonomer som ikke er like skråsikre som det LSN er.
Til slutt vil jeg bare nevne i forbindelse med dette jeg skrev til LSN, angående at vi faktiskt trenger penger til saker og ting her i landet også.
Et eksempel er at det finnes en kreftmedisin (Empliciti) som kan forlenge livet til benmargskreft-rammede mennesker.
Disse kreftpasientene kan få et forlenget liv fra nå 5 år til 10 år.
Men denne kreftmedisinen er for dyr for «bistandsNorge» - så disse pasientene får bare beskjeden om at medisinen er tilgjengelig, men at de dessverre ikke kan få den!

Det synes som noe ikke er dyrt når det gjelder å bruke penger utenlands – et graverende eksemplet nå, var å hente denne IS-kvinnen og hennes to antatte friske barn. Her har man blitt lurt til å bruke millioner av kroner på en antagelig gedigen bløff.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags