Hvor var bunaden din da Sp la ned vårt fødetilbud, Vedum?

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum med bunad under Stortingets muntlige spørretime.

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum med bunad under Stortingets muntlige spørretime. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevBunadsgeriljaen består av kvinner i bunad som kjemper for at lokale fødetilbud ikke skal legges ned i distriktene. I Stortingets spørretime stilte Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum i bunad da han kritiserte Erna Solberg for nedleggelse av fødetilbud.

Vårt spørsmål er: Hvor var bunaden din da du og Senterpartiet la ned fødeavdelingen vår på Orkdal? Hvor var bunaden din da fødestuen på Valdres ble lagt ned? Eller da fødetilbudene på Steigen, Rjukan, Nordfjord og Lærdal måtte stenge dørene?

Da Senterpartiet satt i regjering ble det lagt ned hele seks fødestuer og -avdelinger landet rundt. Dersom Vedum tror vi velgere har glemt Liv Signe Navarsetes besøk på Nordfjord sjukehus og utbruddet «Du veit ikkje ka du snakkar om», så tar han feil.

Det er uredelig av Senterpartiet å love gull og grønne skoger når de selv la ned fødestuer på rekke og rad da de satt i regjering. Politiske vedtak har stor betydning for livene våre. Når Senterpartiet blir utfordret på hvorfor det ble lagt ned flere fødetilbud da de satt med ansvaret, må de svare for seg og ikke skyve dagens regjering foran seg.

Trygghet for fødende betyr mye. Derfor engasjerer det lokalbefolkningen når det foreslås nedleggelse av fødetilbud. Vi kjempet kampen for våre fødestuer og -avdelinger, på samme måte som bunadsgeriljaen på Nordmøre og Helgeland.

Vedums bunad i spørretimen var derimot ikke annet enn keiserens nye klær – han er herved politisk avkledd!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags