Hvor er ytringsfriheten når folkevalgte politikere vil kneble menig mann?

Artikkelforfatter

Artikkelforfatter Foto:

Av
DEL

LeserbrevTidligere i høst da valgkampen var på sitt mest intense, så ble undertegnede forsøkt hindret i å uttrykke sine meninger ved at yrkespolitikere fra mitt fylke henvendte seg til pressen – for å få meg, menig mann boikottet.

Bystyrerepresentant for Rødt Bergen, Sofie Marhaug skrev debattinnlegg i Avisa Nordland (AN), hvor hun der uttrykte både overraskelse og skuffelse over at redaksjonen slapp skribent Robertsen til. Hun mislikte sterkt at jeg kritiserte Rødt i Bergen, og hun antyder at folk som skriver debattinnlegg i Resett ikke skal ha rett til å ytre sin mening i andre publikasjoner. Hva sier man til slikt?

Når jeg leser Rødts partiprogram så står det under emnet Ytringsfrihet: «Rødt ser på ytringsfriheten som et gode, og ikke en fare. Vi er motstandere av særlover som begrenser ytringsfriheten på Internett».

Stortingsrepresentant (Ap) Eigil Knutsen fra Hordaland skulle ikke være noe dårligere. Da jeg forfattet støtte-artikler for Trym Aafløy (FNB) i Bergens Tidende reagerte han med en Twitter-melding (30.8.2019) hvor han fant det uforståelig at avisen gav spalteplass til undertegnede – fordi jeg hadde skrevet kritisk om hans eget parti og AUF i ulike publikasjoner. Med andre ord; jeg burde stenges ute.
Jeg tror du skal lete med lupe etter redaksjoner som har en slik policy.

Tidligere politiker, forfatter og skribent, Lars Roar Langslet (H) skrev: «Det viktigste av alt er ytringsfriheten. Retten til å være seg selv, til å tro og tenke og tale fritt henger nøye sammen med ytringsfriheten – retten til å uttrykke det en har på hjertet, med de midler som er til rådighet».

Kravet fra Rødts representant ble selvsagt avvist av redaksjonen i AN. Vi lever tross alt i et demokratisk Norge av 2019, og ikke i gamle DDR. Stortingsrepresentanten fikk også passet sitt påskrevet. Noe annet ville faktisk vært urovekkende.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags