Eiendomsskatten i Kristiansund

Erik Aukan, bystyrerepresentant (FrP).

Erik Aukan, bystyrerepresentant (FrP).

Av
DEL

LeserbrevFlere medlemmer i Rødt står fram i Tidens Krav 7. Mai og fortviler over hvor urettferdig eiendomsskatten er, og hvordan den rammer deres egne eiendommer. Dette er en skatt de helhjertet har vært med på å innføre.

FrP mener eiendomsskatten er svært usosial og rammer de svakeste mest. Vi ønsker derimot å fjerne eiendomsskatten helt. Det vil ikke Rødt.

Jeg har selv et gammelt hus som rammes vesentlig hardt i forhold til taksering av eiendomsskatt. Boligverdien er 220 prosent over kjøpesum (!). Eiendomsskatten er økt med 69 prosent. Melding om endring allerede sendt, anbefaler alle som mener de er urettferdig behandlet å gjøre det samme. Jeg fikk en god orientering om dette da jeg ringte Skatteetaten. Få en ny, riktig takst. Det er faktisk lettere enn med det gamle systemet. Det vil være det nest beste man kan gjøre, bortsett fra å få fjernet eiendomsskatten helt. 

Derimot er det helt fullstendig tullete at Rødt vil bruke mer penger på å gjennomføre en jobb på å omtaksere hele kommunens boliger og eiendommer, for så å skulle fortsette å kreve inn mer skatt. Mulighetene til å klage er heller ikke til stede med den gamle modellen. Er det slik Rødt vil ha det?

Å bruke millioner av kroner på en omtaksering etter skjønn slik det var forrige gang vil igjen skape nye konflikter. Forrige gang var denne takseringen helt håpløs og fulle av eksempler på naboer som fikk svært forskjellig eiendomsskatt, en klagestorm som igjen førte til endringer.

Å klage på eiendomsskatt man selv ønsker andre betaler mer av, kun for å slippe å bli rammet like hardt selv, er det solidarisk? Rødt vil heller ta naboen som har korrekt takst enn å melde inn en takst som er feil. Med redskaper som hammer og sigd får man som kjent ingen vekst. Eiendomsskatt blir aldri sosial eller rettferdig, den er av sin natur en urettferdig dobbeltbeskatning av allerede skattlagte ressurser, krevd inn uavhengig av inntekt, alder eller sosial situasjon.

Løsningen er å fjerne eiendomsskatten, ikke å bruke innbyggernes penger på å finne opp et firkantet hjul.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags