Din omkamp er tapt, Greni!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevValgkampen er over, og kommunereformen fortsetter – uansett hva Senterpartiet måtte mene om dette.

Lokalpolitikere over hele landet som er i gang med å gjennomføre kommunereformen melder om entusiasme, engasjement og arbeidsviljeI hele Norge ser vi kommuner som har forstått at de står sterkere sammen og skal bidra til å bevare et bærekraftig velferdssamfunn. Det er synd at Senterpartiet melder seg helt ut av debatten om å skape bedre lokalsamfunn og trygge kommuner.

Utgangspunktet for kommunereformen har hele tiden vært lokale initiativer og prosesser. Det høres ikke slik ut på Senterpartiets Greni, så det er greit med en oppklaring. Reformen som gjennomføres baserer seg på over 90 prosent lokale positive vedtak. Sps viktigste valgkampsak om reversering vant ikke fram. 119 kommuner slås sammen til 47 nye kommuner – cirka 1,7 millioner mennesker bor snart i en ny og bedre kommune.

Greni foretar en interessant gjennomgang av alle som var imot kommunesammenslåing, men bildet må nyanseres. Flere og flere, ikke færre, ser nå behovet for sterkere kommuner som kan levere gode tjenester til innbyggerne. Lokaldemokratiundersøkelsen som ble lagt fram sommeren 2017 viste blant annet at det har skjedd en holdningsendring i synet på kommunesammenslåinger. Andelen som ønsker færre kommuner økte med 12 prosentpoeng fra 2003 til 2015. Flere ser også positivt på muligheten for sammenslåing av sin egen kommune med én eller flere nabokommuner.

Det Greni egentlig argumenterer for i innlegget sin, er drømmen om å gjeninnføre det gamle inntektssystemet slik at kommuner som slo seg sammen ble straffet og de som valgte å stå alene fikk fordeler. Det tror jeg ingen andre enn Senterpartiet kan mene er en god idé.

Høyre, Frp, Venstre og KrF har i fire år sørget for en god og forutsigbar kommuneøkonomi, med sterkere vekst enn under de rødgrønne. Kommunene har gode resultater å vise til, og aldri har det vært færre kommuner på den forhatte Robeklista.

Høyre ønsker å opprettholde den norske tradisjonen med sterke velferdskommuner med stort og reelt lokalt selvstyre. Vi trenger kommunene om vi skal skape et bærekraftig velferdssamfunn. Da må vi tillate at flere kommuner får lov til å ta del i den viktigste kommunereformen på over femti år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags