Når Arbeiderpartiet sier at vi skal gjøre kultur tilgjengelig for alle, mener vi at du skal få sjansen til å heie på byens fotballag fra tribuna, ikke bare rope "Yes" når du ser instagramposten om seier. Musikk skal ikke bare være tilgjengelig fra Spotify på bussen på vei til skolen, du skal ha muligheten til å dra på festival og konsert. Det er dyrt for mange ungdommer.

Arbeiderpartiet har nå lagt fram det nye kulturløftet som gjør kultur lettere tilgjengelig for ungdom og som løfter opp vårt flotte kulturliv. Kultur skal være for alle, uansett hvem du er og størrelsen på lommeboka. Fordi vi mener at alle skal ha frihet og mulighet til å leve det kulturlivet de ønsker.

Med et nytt nasjonalt kulturkort for ungdom, vil flere få oppleve mer idrettsarrangementer, konserter og utstillinger til en billigere pris.

Å gi et kulturløft til ungdom har ikke vært en prioritert sak de siste fire årene. For siden Frp- og Høyre-regjeringen tok over i 2013 har det ikke vært noe nytt kulturløft, kun brutte løfter. Kulturopplevelser har blitt dyrere, de store satsingene har uteblitt og færre får oppleve kultur til daglig.

Når Frp- og Høyre-regjeringen prioriterer skattekutt til Norges aller rikeste og finansierer dette med kutt fra ungdomskultur, da er det på tide med en ny retning for landet vårt.

Arbeiderpartiet vil ikke bare innføre et nytt nasjonalt kulturkort for ungdom, men også satse mer på arenaer som UKM, flere plasser i kulturskolen og øke støtten til festivalene.

Utdanning og arbeid gir oss noe å leve av. Sene kvelder med gode venner på konsert, søndager med familien på skistadion og ettermiddager med bestemor på museum er noe å leve for. Vi skal ha både noe å leve av og for. Slik skaper vi en bedre framtid sammen og sørger for at alle skal med.