Åpent brev til Ingrid Rangønes om foretaksmodellen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hei igjen, Ingrid Rangønes! Du er en person til å stole på, som står på og har kontakter! Ser i TK dag etter dag og uke etter uke og måned og år etter år, – en endeløs rekke oppgitte og forbannede innlegg fra innbyggere som skjeller ut «foretaksmodellen», – helt uten noen som helst virkning! Hva skal folk gjøre? Ingenting biter på denne likeglade overmakta!

De som styrer og steller og konstruerer arbeidsmodeller bor i Oslo eller andre sentrale strøk, og de fleste er så forankret der mentalt/kulturelt at de ikke skjønner vårt vidstrakte land/Distrikts-Norge! Hva skal en gjøre med dette?

Har vi et fungerende demokrati? Helseforetaket er langt fra noe demokrati – og har ikke noe i et demokrati å gjøre! De hører ikke på folk! De skjermer de sentrale politikerne fra folket – skaper avstand og kløft mellom politikerne og folket som de skal tjene, de skaper avmakt og resignasjon og fungerer veldig dårlig i samfunnsbyggeriets tjeneste. Dette systemet oppleves for folket destruktivt, og er det motsatte av et demokrati!

Dessverre må en konstatere at på et av de aller viktigste felt, som angår alle aller mest – helsestellet, som er avgjørende for at folk skal tørre å bosette seg og bli boende «utenfor allfarvei» – fungerer det ikke. Høyre har i distriktene dette nærmest som en fanesak for tiden, og selv Ap-ledelsen (som med sine sosialpolitiske idealer som ikke bare skal gjøre alt til private forretningsforetak) sitter i Oslo, midt inne mellom alle de beste sykehusene, og synes dette er uproblematisk. Hva skal vi «rundtomkring» i det som egentlig ER dette landet, gjøre for å vekke dem?

Kan DU overbringe dette spørsmålet til noen langt der oppe som har makt, ansvar og muligheter til forbedringer?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags