Ingen lensmannskontor med blålys

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Når så du sist et lensmannskontor med blålys som foretok en utrykning? For tiden så hevder Senterpartiet og enkelte andre at løsningen på et godt og trygt politi-Norge er å opprettholde lensmannskontor. For oss i Fremskrittspartiet er ikke et lensmannskontor annet enn en adresse, med innlagt vann, strøm og kloakksystem. Derfor handler nærpolitireformen ikke om bygningsmasse, men om politifolk som kan respondere raskt når du ber om hjelp.

Til nå har store deler av midlene i Politi-Norge gått til å betale husleie. Fremskrittspartiet ønsker at politiet skal bruke mindre penger på husleie og mer penger på et nært og synlig politi.

Hensikten med nærpolitireformen er å flytte midler fra husleie til politifolk som er ute i gatene og binde opp mindre tidsbruk i byråkrati slik at tiden heller kan brukes til operativt politiarbeid.

Responstid; tiden det tar fra du ringer til du får hjelp, er et viktig begrep i forbindelse med nærpolitireformen. Fremskrittspartiet mener at det skal stilles krav og forventninger til at responstiden skal forkortes og at folk bør kunne forvente å få rask hjelp når situasjonen er akutt. Derfor har det i forbindelse med politireformen blitt innført krav til responstid for politiet.

Der Senterpartiet prioriterer bygningsmasse, prioriterer Fremskrittspartiet og Regjeringen rask responstid til befolkningen. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken