Et håp om en god jul for alle og et mulighetenes år 2019

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJulen nærmer seg og året 2018 går mot slutten. For Pensjonistforbundet har året 2018 vært et svært aktivt år. Av de viktige mål vi satte oss for året 2018, var for det første at vi gjennom året skulle øke vårt medlemstall. Fasiten viser at vi ved årets slutt vil være mer enn 25.000 flere, vi vil totalt være 250.000 som er tilsluttet Pensjonistforbundet. Den gode tilstrømningen av nye medlemmer sier noe om attraktiviteten i å være medlem samtidig som økningen gjør oss som pensjonistenes desidert største interesseorganisasjon i Norge, enda sterkere.

Et annet viktig mål vi satte oss for 2018, var at de som ønsket det, skulle kunne få tilbake lønnsslippen sin i postkassa. Gjennom felles innsats, klarte vi å overbevise politikerne om at saken var svært viktig for store deler av befolkningen. Fra 1. juli var seieren på plass og vi er svært takknemlig overfor de politikere som tok fatt i saken og fikk slippen på plass.

Et tredje viktig område vi arbeider aktivt med, er det irriterende trekket på 0,75 % som foretas hver gang vi pensjonister skal få vår pensjon (utsatte lønn). På dette området har vi ikke nådd til mål, men vi gir oss ikke før det vi er der. Den urettferdige underregulering som betyr ca. kr 6.000 i gjennomsnitt pr. år, skal bort.

Vårt fjerde arbeidsområde ligger i å få tilbake vår forhandlingsrett. Det må være helt naturlig at Pensjonistforbundet som den desidert største interesseorganisasjon for pensjonistene i Norge, skal kunne sitte ved det bordet der vår pensjon (utsatte lønn) og livsstandard blir behandlet.

Et femte område er postombæringen. Myndigheten går med tanker om å redusere antall ombæringer pr. uke fra tidligere 6, til annenhver dag. Vårt krav er minimum 5 besøk av postbudet pr. uke og vår argumentasjon for det er blant annet at avisene er en viktig informasjonsbærer og at det er storsamfunnets plikt å sørge for at de kommer fram til befolkningen ferskest mulig. Et annet viktig argument for minimum 5 ombæringer pr. uke, er sikkerhetsaspektet. Post som ikke er hentet fra postkassen, kan bety at eieren ikke har vært i stand til å hente posten. Noe galt kan ha oppstått.

Forbundets landsmøte våren 2018, staket ut kursen for en omstilling av Pensjonistforbundet.

I et samfunn i stadig endring, er det nødvendig at Pensjonistforbundet gjør seg tilpasningsdyktig både som organisasjon og i vår arbeidsmåte. Forbundets formålsparagraf er klar både når det gjelder retning og politisk holdning. I politikken er forbundet partipolitisk uavhengig, med det betyr ikke at vi ikke skal være aktive på den eldrepolitiske arena. Vi skal fremme vår eldrepolitikk i alle politiske leirer og partier.

Gode venner, det er snart jul. Som styreleder for Pensjonistforbundet Møre og Romsdal, er jeg opptatt av at alle skal få en god og trivelig julehelg. Nå er det dessverre slik at noen av oss kommer til å føle julen som en tung tid, enten fordi ensomheten føles sterkere når det er jul, eller at julen i år av ulike grunner, er tyngre enn den vi opplevde i 2017.

Skulle det være slik at vi vet om noen i vårt nærområde som vi vet er alene i julen, ta en tur innom og slå av en prat, kanskje ta en liten biltur, det kan hjelpe litt i en tung tilværelse.

Til slutt vil jeg på vegne av Pensjonistforbundet Møre og Romsdal, Pensjonistforbundet sentralt og meg selv, ønske dere alle en riktig god jul og så går vi inn i det nye året 2019, med felles innsats for de gode saker for pensjonistene i landet vårt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags