Trygdeoppgjøret 2017 – uverdig for pensjonistene

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det ble også ved årets trygdeoppgjør et katastrofalt oppgjør, slik som for de siste tre årene, for pensjonistene.

For denne gruppen førte dette til en negativ lønnsutvikling på grunn av det trekket på 0,75 prosent som ble innført. Mange trodde at vi skulle få en god utvikling etter 2010 i pensjonen vår, mens mange hadde antagelser om at vi ville bli straffet. Ved en antatt prisstigning på over 2 prosent blir pensjonistene avspist med et tillegg på 0,38 prosent.

Det er et faktum at nivået på løpende pensjoner er redusert med minst 10.000 kroner til 15.000 kroner for de pensjonistene som er i min organisasjon, som er Utdanningsforbundet. Etter 28 år som lærer, inspektør, rektor og rådgiver i den videregående skolen, fagskolen og fylkeskommunen, trodde jeg ikke at det var slik det offentlige skulle gjøre etter den lange tjenesten en har vært med på for oppveksten for våre barn og unge. Også studentene har vi stått på for.

I bladet Utdanning nr. 12, 23. juni 2017 skriver et pensjonistmedlem av Utdanningsforbundet følgende, og jeg siterer: «Det mest skremmende er at vi bare så vidt har begynt nedturen. Fra politisk hold er det ingen signaler om at pensjonistene skal opprettholdes på dagens nivå. Det er faktisk bare Pensjonistpartiet som vil gi pensjonistene en verdig økning av pensjonene og hindre at alle pensjonister ender opp som minstepensjonister.»

Som medlem av Utdanningsforbundet gjennom mange år støtter jeg alt dette medlemmet skriver og er virkelig lei meg for at alle pensjonister skal bli en salderingspost i budsjettene når vi har vært med i yrkeskarrieren vår å bygge dette landets velferd for de som skal styre for framtiden.

Derfor har jeg blant annet engasjert meg i Pensjonistpartiet etter at jeg ble pensjonist for å være med å kjempe for at denne gruppen skulle kunne få gode levevilkår i sin pensjonisttid. Det er cirka 900.000 pensjonister i Norge i dag, og tallet er sterkt økende. Hvis hver tredje pensjonist hadde stemt Pensjonistpartiet i september ville vi fått inn 40 representanter på Stortinget. Da ville vi blitt hørt og vi kunne samarbeide med alle de som ville pensjonistenes beste. De er det heldigvis mange av blant oss. God sommer og godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags