Pensjonistene og årets trygdeoppgjør

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevSå er årets trygdeoppgjør avsluttet. De yrkesaktive får et oppgjør på 2.4 prosent, mens pensjonistene gjennom trygdeoppgjøret får 0,38 prosent pr. 1. mai og på årsbasis for 2017 0,9 prosent. Bare prisveksten er på 1,9 prosent.

Det skal ikke store regnekunnskapene til for å forstå at dette ikke går opp. Dette er nå det tredje året at pensjonistene får redusert sin kjøpekraft betydelig.

Har en pensjonist en årlig pensjon på 250.000 kroner som vedkommende også betaler skatt og trygdeavgift av, så innebærer årets oppgjør at vedkommende taper nær 8.000 kroner i redusert kjøpekraft. Siden 2015 har den samme pensjonisten tapt over 14.000 kroner i kjøpekraft.

Samtidig opplever vi at regjeringen forsvarer oppgjøret. Dette er skammelig. Det er ikke slik landets pensjonister skal behandles. Kan vi nå forvente at stortinget ber om å få oversendt årets trygdeoppgjør, slik at de i alle fall kan sørge for at pensjonistene kan få opprettholdt sin kjøpekraft ved årets oppgjør? Stortinget har mulighet til å gå inn å rette opp dette. I forbindelse med pensjonsreformen er det også en forskrift som slår fast at en kan fravike hovedregelen med 0,75 prosent fratrekk ved å bruke unntaksbestemmelsen om særskilte hensyn, dersom framtidige oppgjør gir negativ utvikling som gjør at pensjonistene over tid kommer dårligere ut enn gjennomsnittet av pris og lønn.

Hvilke partier på stortinget er nå villig til å rydde opp i denne urettferdigheten som årets trygdeoppgjør har skapt for våre pensjonister?

Det er stortingsvalg til høsten. Tenk nøye over hvilke partier dere vil stemme på. Til nå har alle partier på «tinget» vært enige om å frarøve pensjonistene kjøpekraft. Det nytter ikke med «de har jo fått skattelette». Alle politiske partier har vært enige om dette de tre siste årene. Når og hvor skal dette ende?

Vi pensjonister har gjerne barn, barnebarn og endog oldebarn Men det ser ikke ut til at noen av disse reagerer på hvordan olde-, beste- eller foreldre behandles av myndighetene! Er dere virkelig så egoistiske og korttenkt at dere bare tenker på dere selv? En dag blir det deres tur. Minstepensjonistene må grave dypt i pungen for å gi våre etterkommere en hundrekrone eller liknende på en merkedag. De gjør det gjerne, men må da spare på noe annet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags