Hvem kan de uføre og pensjonistene stole på?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi kan ikke stole på den nåværende regjering. De skryter av at vi har fått 4 % lønnsøkning på 6 år. I samme tidsrom var lønnsutviklingen på noe over 23 %. Reduksjonen på nær 20 %, har altså ingen betydning for dem, men svært mye for oss. Nåværende sier også at nå må pensjonistene og de uføre betale for svak oljepris, for de arbeidsføre kan ikke belastes. Frp v/Siv lovte at avkortingen for gifte og samboende skulle fullstendig bort, om hun kom i regjering. Valgflesk kalles det for. Ikke kom og fortell oss at det var pga. flere partier i regjering. Ville hun, så kunne hun. For at vi skulle tie stille, fikk vi 4.000 i reduksjon, men det står fremdeles 10.000 igjen.

Går vi til Ap-konstellasjonen, skal vi få det så mye bedre. Jens lovte i sin tid 10.000 i skattelette til de svakeste i samfunnet. Og hvor kom de fra? Jo, fra de pensjonistene som hadde klart å opparbeide seg tilleggspensjon, de fikk 10.000 i skatteøkning. Det ble totalt mer i kassa til Jens. Støre lovte noe i samme retning, nå skulle vi ikke gå i minus i forhold til inflasjonen. Men de pengene skulle tas når vi gikk i pluss. Etter dette er fasit samme som hos Jens, mer i kassa.

Hvorfor er fattigdomsgrensa i Norge relativt sett lavere enn i EU. I OECD ligger den på 50 % av gjennomsnittsinntekta. Den bruker Norge, da det gir omkring 200.000 fattige. EU, derimot bruker 60 %. Det vil i Norge gi ca. 600.000 fattige. Men EU anbefaler at Norge, som et høykostland, må ligge høyere enn 60 %. De ulike regjeringene opererer med 3,6 % fattige, mens etter EU’s norm skulle vært 13 %, nei enda høyere i Norge. Her er vi ikke EU-tilpassa, og hvorfor? Er det å kaste blår i øynene på folk?

Det eneste regjeringene har bruk for de svake i samfunnet til, er som stemmekveg. Ja for uføre og pensjonister er svake. Vi kan ikke streike eller forhandle. Men nær en mill. stemmer kan de godt tenke seg. Nå er det på tide å tenke på hvem som jobber for denne gruppen.

Stem Pensjonistpartiet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags