«Perlefiskerne» - en særdeles flott opera

- «Perlefiskerne» ble en gledelig overraskelse, skriver Åse Hvitsand Greger.

- «Perlefiskerne» ble en gledelig overraskelse, skriver Åse Hvitsand Greger. (Foto: )

Av
DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

Les Tidens Krav i 5 uker for KUN 5 kr!

Leserbrev«Perlefiskerne», som var hovedforestillingen i år, ble en gledelig overraskelse. Jeg har i den senere tid opplevd at operaforestillinger har blitt ødelagt av regissører som finner på alt mulig tull. Kan nevne «Eugen Onegin» i fjor, «Tosca» på Fredriksten Festning i Halden i 2015, og «La Boheme» i år her i byen.

Jeg ble veldig skeptisk da jeg leste i Tidens Krav om «Perlefiskerne», som skulle inneholde mye nytt. Jeg har gjennom avisen for flere år siden etterlyst nettopp denne operaen da jeg liker musikken, og ble glad da de endelig skulle sette den opp her.  Enda mer skeptisk ble jeg etter å ha overvært generalprøven på «La Boheme», som jeg mener regissøren hadde ødelagt med sine påfunn.

Mange ungdommer var invitert til denne forestillingen, men jeg tror ikke de kommer tilbake til operaen etter dette.  Kanskje Operaen bør sette i gang en spørreundersøkelse av dette eksperimentet på de respektive skolene hvor elevene går. Gjerne anonymt. I så fall hadde det vært interessant å få vite resultatet av den.

Heldigvis fikk jeg mer en skikkelig opptur med «Perlefiskerne», på tross av at det var en totalt fornyet oppsetting.

Heldigvis en hyggelig overraskelse hvor alt klaffet. Fargerike kostymer og kulisser, fantastiske sangere med behagelige og flotte stemmer (ikke skriking) og med tydelig tekstuttale. Også koret var noe av det beste de har gjort, mener jeg. Vil også ta med orkesteret, som jeg mener var flott å høre på. Danserne fungerte også flott, noe som jeg ikke kunne ha forestilt meg skulle passe inn. Alt i alt – en fantastisk operaforestilling.

Så tusen takk til Line, og alle dere som var med – og som gjorde dette til en flott opplevelse. Jeg er stolt over hva dere får til.

Les saker fra din kommune

Her har vi samlet nyheter fra kommunene på Nordmøre:

Kristiansund, Aure, Averøy, Eide, Halsa, Gjemnes, Tingvoll, Smøla, Sunndal, Surnadal, Rindal.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags