Lofoten Vesterålen

Av
DEL

LeserbrevFremskrittspartiet har ikke på noen måte gitt opp en åpning av Lofoten og Vesterålen for oljeutvinning. Riktignok har dagens regjering inngått en avtale med Venstre om ikke åpne for å konsekvensutrede havområdene Lofoten, Vesterålen og Senja i denne stortingsperioden, og det kan jeg være den første til å beklage. Alle de siste regjeringer, inkludert rødgrønne, har måtte inngå kompromiss om Lofoten for å sikre ny regjeringsplattform.

Dette skjer på tross av et Storting hvor nesten 70 prosent støtter en konsekvensutredning.

At noen partier er imot petroleumsnæringen må en både akseptere og respektere, men når Arbeiderpartiet tar til ordet for å verne Lofoten og Vesterålen basert på følelser og ikke kunnskap, er dette et fullstendig brudd på norsk petroleumsforvaltning.

I Norge har vi bestemt at alle områder skal konsekvensutredes før en eventuell åpning. Dette for å kartlegge hvilke virkninger en aktivitet kan føre til for næringsvirksomhet, fare for forurensing og økonomiske og sosiale virkninger i et område. Denne kunnskapen vil Arbeiderpartiet nå si nei til. Med dette svikter Arbeiderpartiet ikke bare næringen, industrien og industriarbeideren, men stiller seg heller ikke lenger bak den norske forvaltningen. Er det noe næringen har etterspurt så er det stabile rammevilkår og tilgang på arealer.

Nå prioriterer «nye Arbeiderpartiet» å lefle med en miljøbevegelse, som er imot all petroleumsvirksomhet, og skaper en enorm usikkerhet for næringen fremover. Hva blir det neste? Vern av Barentshavet og Iskanten?

Fremskrittspartiet arbeider for en kunnskapsbasert petroleumspolitikk, og et godt samspill mellom fiskeri og petroleum. I 50 år har disse levd side om side, og det er ingen som vil sette i gang virksomhet som kan true fisken eller fiskeriene i regionen.

Det er antydet at det kan ligge verdier for mer enn 1000 mrd i disse områdene, noe som vil gi enorme lokale ringvirkninger, slik man nå opplever i Finnmark. Der ser man at næringen skaper vekst, velferd og arbeidsplasser lokalt etter hvert som aktiviteten brer seg, og dette er bare begynnelsen.

I FrP gleder vi oss over utbyggingen av Castberg, og vil jobbe for at Nordland skal få oppleve det samme. FrP skal være garantisten for en forvaltning basert på kunnskap. En kunnskap som har gitt oss dagens velferdssamfunn og 200 000 arbeidsplasser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags