Nordøyvegens ungdomsperspektiv: - Hvilken av skolene bør legges ned?

Jakob Vorren, ungdomskandidat for Ap.

Jakob Vorren, ungdomskandidat for Ap.

Av
DEL

LeserbrevI Romsdals Budstikke kunne man tirsdag forrige uke lese Frps ivrige ungdomskandidat Håkon Strand berette om hvilket svik det ville være mot ungdommen å gå mot etablering av et veiprosjekt. Å gå imot et veiprosjekt som vil sette alle investeringer i bero de neste 12 årene. Et veiprosjekt som mest sannsynlig vil bety takk og farvel for skoler rundt om i hele fylket. Et veiprosjekt som betyr at 40.000 elever i Møre og Romsdal vil bli skadelidende.

Ødsler med skattepenger

Frp startet en gang som Anders Langes parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep. Partiet må sies å ha tatt en reise siden den gang. Fra å aktivt kjempe mot statens inngripen i vanlige folks hverdag har de nå blitt partiet for ødsling med folks skattepenger. Der de før ønsket å verne mennesker mot skatteøkninger, ønsker de nå å ødsle med de samme skattepengene.

Frps opptreden i det offentlige rom har alltid vært preget av en form for overmot, i så måte gjør Håkon Strand ingen skam på sitt eget partis historie. I innlegget fra Strand står det å lese at Arbeiderpartiet er selv skyldig i det økonomiske uføre fylket kan havne i hvis fylkestinget går inn for å bygge Nordøyvegen. Innlegget er nesten slik å forstå at det blir enklere å komme ut av det uføre ved å påføre oss selv større utgifter. Dessverre sitter ikke Arbeiderpartiet med makta alene, og Frp har til nå ikke hatt for vane å stemme mot vårt forslag til økonomiplan eller komme med alternative budsjetter.

Konsekvenser for skoler og opera

Videre blir Arbeiderpartiet beskyldt for å ha forsømt kollektivtilbudet i fylket. Strand glemmer nok at Arbeiderpartiet har stått ansvarlig for timesekspressen, byavtalen i Ålesund, satsingen på sanntidsinformasjon, turistsatsingen «travel like locals» og jobbet for at nattbussen skal være inkludert i periodebillett for ungdom. Jeg kan likevel være tilbøyelige til å være enige med representanten Strand i at kollektivtilbudet i Møre og Romsdal kan bli bedre og ser frem til å fremme offensiv kollektivpolitikk til det bedre for både innbyggerne i Møre og Romsdal og klimaet på vår jord sammen med Frps fylkestingsgruppe neste periode.

Til slutt. Det hadde vært fint om Strand kunne redegjøre for elevene på Gjermundnes, Ørsta, Fræna, Stranda, Tingvoll og Ålesund VGS hvilken av skolene han mener bør legges ned? Hva sier han til elevene i Ålesund som nå ikke får sin nye skole på Sørsida? Og hva svarer han til innbyggerne i Kristiansund når det nye opera- og kulturhuset nå ikke blir en realitet?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags