Er Nordmøre annektert?

Av
DEL

MeningerFylkesmannen sier JA til innbyggerinitiativ for grensejustering for deler av Gjemnes kommune som er en del av Nordmøre, så sant de ønsker å gå til Molde.

Fylkesmannen sier NEI til innbyggerinitiativ for grensejustering for Nordmøre til Trøndelag.

Hva vil det si å annektere? Viser da til hva Wikipedia definerer om anneksjon. "Anneksjon (lat.) er en betegnelse av landområde (Nordmøre) ved ensidig erklæring av en stat (Møre og Romsdal fylke). Særlig brukt som en tilegnelse av et landområde (altså Nordmøre) som ikke tilhører en annen stat (f.eks. Trøndelag). En forutsetning for en anneksjon er fullstendig underkastelse eller manglende motstandsevne fra det annekterte områdets side."

Papir og nettavis TK sitat: Fylkesmannen i Møre og Romsdal Lodve Solholm anbefaler at det ikke blir satt i gang en justering av fylkesgrensa, slik enkeltpersoner har søkt om. Sitat slutt. Med andre ord er det å forstå at de øvrige innbyggerne på Nordmøre ikke skal få en utredning som deler av Gjemnes sine innbyggere har ønsket og fått utført. Med Fylkesmannens anbefalinger blir det ikke en utredning og vi får ikke svar på om Nordmøres innbyggere er fornøyd med å få nok av ingenting. Er Nordmøre annektert?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags