Gå til sidens hovedinnhold

Avgiftskutt for lokalt øl

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

At mange nordmenn er glad i øl, er ingen nyhet. Noe som imidlertid blir stadig mer populært, er lokalt øl fra et mikrobryggeri. Det er spennende tider for folk som er glad i øl, og regjeringen forslår nå å kutte avgiftene for de mindre bryggeriene.

I revidert nasjonalbudsjett, som blir lagt fram for Stortinget 15. mai, foreslår regjeringen å kutte avgiftene for de som brygger mindre enn 500.000 liter i året. For bryggerier som brygger mindre enn 50 000 liter øl i året, vil reduksjonen være på hele 20 prosent. Dette forslaget vil bidra til at flere bryggerigründere etablerer og opprettholder arbeidsplasser rundt om i landet.

Slik det ser ut nå, vil denne avgiftsreduksjonen gjelde 6 mikrobryggerier i Møre og Romsdal, fra Smøla i nord til Stranda i sør. 

Fremskrittspartiet mener at vi bør redusere norske særavgifter for at folk skal få mer å rutte med. Jeg har troen på å gi folk frihet under ansvar, og at folk flest klarer å nyte god drikke på en ansvarsfull måte. Derfor er det en gladsak at regjeringen foreslår avgiftskutt for innovative mikrobryggerier, og FrP kommer til å jobbe videre med avgiftskutt på flere områder i tiden som kommer.

Mikrobryggeriene bidrar med et langt større utvalg øl i butikkene en for bare noen år siden, og de har definitivt kommet for å bli. Jeg er overbevist om at avgiftskutt vil komme både bryggeriene og forbrukerne til gode.

Kommentarer til denne saken