Deponi – eller ikke ...?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevIfølge Harald Storviks uttalelser bekreftes at «dersom politikerne sier NEI til reguleringsplanen for området, vil en etablering av et deponi på Raudsand, være uaktuell». Om da ikke regjeringa går inn og overprøver denne avgjørelsen.

Konsekvensutredningens presentasjon var for meg merkelig. Har det ikke sirkulert nok gullkantede lovnader og godkjenninger fra fagekspertisen og Statlige myndigheter opp gjennom årene, der disse har slått fullstendig feil ...? Er ikke såkalla «gamle synder» en bekreftelse på dette?

Mange av Nessets politikere har angret seg på sitt første vedtak, som omhandlet oppstart av utredning for et Nasjonalt deponi på Raudsand.

Disse går nå, tilsynelatende, imot.

Burde da ikke saken være klar fra kommunens side?

Om ikke, må vi da være vitne til nok en runde med ubesluttsomhet blant enkelte av våre folkevalgte i kommunestyresalen i Nesset?

En må ikke være ekspert for å skjønne at frykten for en etablering av en slik type virksomhet er til å ta og føle på. Ingen burde fordømme denne frykten. Det skaper også splittelse blant folk i nærmiljøet, noe som er en helt reell konsekvens.

For eller imot ... «ettersjukdommene» etter en slik prosess, vil sannsynligvis i langt tid prege et lite bygdesamfunn som Raudsand, samt kommunen for øvrig, der vi er vitne til at omliggende kommuner lett blir oversett. Representanten for ekspertpanelet ved presentasjonen av KU, stadfestet også at de bevisst måtte konsentrere seg om kommunen der virksomheten eventuelt skal ligge ... er det på en slik måte en konsekvensutredning skal utarbeides ...? Må virkelig nabokommunene be på sine knær for å bli tatt med i utredningen. Personlig, mener jeg dette er en bekymringsfull og direkte respektløs oppførsel overfor våre nabokommuner.

Utrolig, men sant ...!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags