Ikke glem elevene

Av
DEL

MeningerOg så kom den – beskjeden om at Møre og Romsdal fylkeskommune gikk med 300 millioner kr i overskudd i 2019! Å lese dette gir oss en lei bismak når vi tenker tilbake til fjoråret og kuttene på 100 millioner som ble gjort i utdanningssektoren. Kutt som vil kunne få konsekvenser for de unges rett til et likeverdig opplæringstilbud, og som samtidig vil kunne få negativ innvirkning på frafallstallene. Utdanningsforbundet Møre og Romsdal mener kort sagt de store kuttene i tilbudsstruktur og det videregående opplæringstilbudet som ble vedtatt av fylkestinget i høst, er en utdanningspolitisk skandale.

Frank Sve (Frp) sier det er leit at politikerne har lagt ned så mange tilbud og spart så mye på utdanning - reduksjoner som de kanskje ikke hadde vært tvunget til å vedta om de hadde visst at det ville bli et så stort overskudd. Høyre mener det sannsynligvis er for sent å redde fag, klasser eller skoler som ble lagt ned i fjor. Der er vi uenige – det er aldri for sent å snu!

Sve etter Torve-nei: – Bruker paragrafer for å stoppe diskusjon

Henter inn revisjonfirma for å gå Guttelvik etter i sømmene

Videre registrerer vi at posisjonen, ved Torve (Ap) og Sørheim (Sp), sier at de står for kuttene som er gjort i det videregående opplæringstilbudet – til tross for overskuddet. Dette stiller vi oss undrende til. Vil det si at om de visste at overskuddet ble 313,5 millioner, likevel ville ha kuttet 100 millioner på utdanning i planperioden? Dette er vanskelig for oss å svelge.

Utdanningsforbundet Møre og Romsdal ser utfordringene fylket har ved at de har flere oppgaver og etterslep som må dekkes fremover. Likevel er det på sin plass å minne politikerne på forpliktelsene de har for elever og lærere i videregående opplæring - der de både med strukturelle kutt og ostehøvel-kutt vedtok en svært dramatisk reduksjon av tilbudet i 2019. Politikerne bør forstå at vi ikke vil akseptere urettferdige, usosiale - og unødvendige - kutt i videregående opplæring. Og vi vil sterkt oppfordre fylkespolitikerne til å gripe denne sjansen dette overskuddet har gitt til å investere i framtiden til fylket vårt – nemlig ungdommen i Møre og Romsdal!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags